Ρωσία – Κίνα: Κοινά ναυτικά γυμνάσια στον Ειρηνικό Ωκεανό – Συνάντηση Πούτιν με Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες βρίσκονται στη Σαμαρκάνδη προκειμένου να λάβουν μέρος σε μία διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προγραμματίζει να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σήμερα (15/9), το απόγευμα στο Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που διένειμε η ρωσική αποστολή στα ΜΜΕ.
Οι δύο ηγέτες βρίσκονται στη Σαμαρκάνδη προκειμένου να λάβουν μέρος σε μία διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, ενός οργανισμού για την περιφερειακή ασφάλεια, ενώ θα λάβουν και μέρος, σε μία τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή του προέδρου της Μογγολίας Ουκνάα Κουρελσούκ.

Παράλληλα, πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και της Κίνας εκτελούν κοινές περιπολίες στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που αναρτήθηκε στο Telegram αναφέρεται ότι τα κοινά γυμνάσια περιλαμβάνουν τακτικούς ελιγμούς και ασκήσεις με τη συμμετοχή πυροβολικού και ελικοπτέρων.

«Οι σκοποί των περιπολιών περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας, την προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την εποπτεία παράκτιων περιοχών και τη διασφάλιση των ΑΟΖ Ρωσίας και Κίνας», αναφέρει.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss