Ρωσία: Ο πρόεδρος τους Δούμας καλεί τους βουλευτές να πάνε να πολεμήσουν

Ο πρόεδρος της βουλής έκανε αυτή την δήλωση καθώς η επικρατούσα άποψη στους κοινοβουλευτικούς κύκλους είναι ότι η επιστράτευση δεν αφορά τους βουλευτές

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν κάλεσε τους βουλευτές του Σώματος να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία έπειτα από την μερική επιστράτευση που επέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η μερική επιστράτευση θα πρέπει να βοηθήσουν συμμετέχοντάς σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», πρότεινε ο πρόεδρος σήμερα στο κανάλι του στο Telegram.

«Δεν υπάρχει απαλλαγή για τους βουλευτές», σημείωσε.
Ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε χθες, Τετάρτη, μερική επιστράτευση που αφορά 300.000 εφέδρους με εκπαίδευση και εμπειρία.

Ο πρόεδρος της βουλής έκανε αυτή την δήλωση καθώς η επικρατούσα άποψη στους κοινοβουλευτικούς κύκλους είναι ότι η επιστράτευση δεν αφορά τους βουλευτές.

Ένας βουλευτής, για παράδειγμα, είπε ότι πρέπει να παραμείνει στη χώρα γιατί τον έχει ανάγκη.
Την ίδια ώρα, ο Βολόντιν εξήρε το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές που ήδη πολεμούν στην κατεχόμενη περιφέρεια Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.
Ο έμπιστος φίλος του Πούτιν αναγνώρισε επίσης ότι «εγείρονται ερωτήματα που ανησυχούν τους Ρώσους πολίτες» έπειτα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και την μαζική έξοδο νεαρών Ρώσων από την χώρα.
Ο Βολόντιν είπε ότι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία σήμερα πολεμούν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss