Ρωσία: Πόσες πυρηνικές κεφαλές διαθέτει πραγματικά – Η σύγκριση με το δυτικό οπλοστάσιο

Ο πυρηνικός όλεθρος σκεπάζει ξανά τον πλανήτη μετά από τις απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν και το BBC συγκρίνει τα οπλοστάσια ανάμεσα στις δυο πλευρές: Της Ρωσίας και της Δύσης!

Το «φάντασμα» του πυρηνικού πολέμου επέστρεψε ξανά μετά τη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν και το BBC παρουσίασε τη δύναμη που έχει το Κρεμλίνο στα… χέρια του αλλά και η Δύση.
Όλα τα στοιχεία για τα πυρηνικά όπλα είναι εκτιμήσεις, καθώς προφανώς καμία χώρα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τι διαθέτει και τι όχι, ωστόσο σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία έχει στην κατοχή της 5.977 πυρηνικές κεφαλές εκ των οποίων οι 1.500 έχουν παροπλιστεί.

Από τις υπόλοιπες 4.500 περίπου, οι περισσότερες θεωρούνται στρατηγικά πυρηνικά όπλα – βαλλιστικοί πύραυλοι ή πύραυλοι, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν σε μεγάλες αποστάσεις.
«Οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου 1.500 ρωσικές πυρηνικές κεφαλές είναι σήμερα αναπτυγμένες, δηλαδή τοποθετημένες σε βάσεις πυραύλων και βομβαρδιστικών ή σε υποβρύχια στη θάλασσα», τονίζει το BBC.

Από την άλλη, οι 3 υπερδυνάμεις του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτουν συνολικά 5.943 πυρηνικές κεφαλές.

Η συνθήκη που «φρενάρει» τη Δύση
Η Κίνα, η Γαλλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ των 191 κρατών που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).
Βάσει της συμφωνίας, οφείλουν να μειώσουν το απόθεμα πυρηνικών κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss