Ρωσία: Συνέλαβαν σαμποτέρ που πήγαν να ανατινάξουν τον Turkish Stream

«Συνελήφθησαν σαμποτέρ, συνελήφθησαν αρκετοί άνθρωποι – ήθελαν να ανατινάξουν το έδαφός μας στην ξηρά»,  είπε ο Πεσκόφ.

Συνελήφθησαν σαμποτέρ που προσπάθησαν να ανατινάξουν τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, από τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Συνελήφθησαν σαμποτέρ, συνελήφθησαν αρκετοί άνθρωποι – ήθελαν να ανατινάξουν το έδαφός μας στην ξηρά», διευκρίνισε.

Τη Δευτέρα, σε επιχειρησιακή συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας , ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι το Κίεβο προσπαθούσε να ανατινάξει ένα από τα τμήματα του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream. Σήμερα, μίλησε, επίσης, για αυτό σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .
Η FSB ανέφερε για την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στις 22 Σεπτεμβρίου, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν άνδρα που γεννήθηκε το 1978, ο οποίος είχε στρατολογηθεί από την SBU στην Ουκρανία. Του κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Στα gadget του υπόπτου, βρήκαν αλληλογραφία με τον Ουκρανό επιμελητή, οδηγίες για τη συναρμολόγηση της βόμβας και τις συντεταγμένες του χώρου έκρηξης.

Ο Turkish Stream είναι ένας αγωγός εξαγωγής που αποτελείται από δύο γραμμές. Η μια έχει σχεδιαστεί για την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία και η δεύτερη, για την παροχή φυσικού αερίου στις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η λειτουργία του αγωγού ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss