Route 66

Το σημερινό πρωτοσέλιδο βίντεο στην μηχανή αναζήτησης της Google μας μεταφέρει στο απόλυτο αμερικανικό οδικό ταξίδι, ένα ταξίδι κατά μήκος του θρυλικού Route 66, που υμνήθηκε από συγγραφείς και μουσικούς. Ο εμβληματικός αυτοκινητόδρομος των 3.940 χλμ, είναι γνωστός για τα ρετρό εστιατόρια, τα περίεργα μοτέλ, τις εκλεκτικές εγκαταστάσεις τέχνης και τα εξαιρετικά τοπία, συνδέει το Σικάγο με τη Σάντα Μόνικα της Κα displaced λιφόρνια. Σαν σήμερα το 1926, το όνομα «U.S. 66» προτάθηκε για πρώτη φορά για αυτή τη διαπολιτειακή διαδρομή.
Κατασκευασμένος σε μια εποχή που ξεκινούσε η κυριαρχία του αυτοκινήτου , ο Route 66, κατέστησε προσιτές για πρώτη φορά τις διαπολιτειακές μετακινήσεις. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ως οδός διαφυγής για τις χιλιάδες οικογένειες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους κατά την διάρκεια του λεγόμενου Dust Bowl. Όταν σφοδρές καταιγίδες σκόνης κατέστρεψαν μεγάλες περιοχές των μεσοδυτικών πολιτειών τη δεκαετία του 1930, περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες χρησιμοποίησαν τον Route 66 για να επιδιώξουν μια καλύτερη ζωή . Μεταξύ αυτών ήταν και ο νομπελίστας συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ, ο οποίος ταξίδεψε κατά μήκος του Route 66 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προκειμένου να αναζητήσει έμπνευση για το αριστούργημά του «Τα σταφύλια της οργής».

Όταν η αμερικανική οικονομία σταθεροποιήθηκε μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η δημοτικότητα του Route 66 αυξήθηκε. Εκατομμύρια ταξιδιώτες διέσχισαν τον αυτοκινητόδρομο για να δουν τοποθεσίες που προκαλούν δέοw, όπως o κρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss