Σάλος στη Βρετανία: Σκέψεις για σχολική εβδομάδα 4 ημερών λόγω κρίσης

Τα σχολεία στη Βρετανία απειλούν να εισαγάγουν εβδομάδες τεσσάρων ημερών, εν μέσω μιας «καταστροφικής» συμπίεσης των προϋπολογισμών. Οι γονείς αντιδρούν στην πρόταση που «προδίδει» όπως λένε τους μαθητές.

Οδεύουν τα σχολεία σε τετραήμερη εβδομάδα στη Βρετανία; Οι γονείς έχουν δεχθεί προειδοποιήσεις για πιθανή μείωση των διδακτικών ωρών και αύξηση του αριθμού των μαθημάτων για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος. Περισσότερα από τα μισά σχολεία σχεδιάζουν να μειώσουν το προσωπικό και να αυξήσουν τα μεγέθη των τάξεων.
Ορισμένα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζουνεπιπλέον κόστος έως και 500.000 λίρες φέτος και απειλούν να εισαγάγουν τετραήμερες εβδομάδεςεν μέσω μιας «καταστροφικής» συμπίεσης των προϋπολογισμών τους.

Κάποιοι μπορεί να περιορίσουν τα χρονοδιαγράμματα και περισσότεροι από τους μισούς σχεδιάζουν να μειώσουν το προσωπικό και να αυξήσουν τα μεγέθη των τάξεων λόγω του αυξανόμενου κόστους και της «ανεπαρκούς» κρατικής χρηματοδότησης. Η προειδοποίηση από την Ένωση Ηγετών Σχολείων και Κολλεγίων (ASCL) καταδικάστηκε από ομάδες γονέων που ισχυρίζονται ότι η μείωση των ωρών στα σχολεία «θα πρόδιδε τους μαθητές».
Η ASCL εξέτασε 630 διευθυντές και ηγέτες επιχειρήσεων σχετικά με τις περικοπές χρηματοδότησης και διαπίστωσε ότι το έως και 17% «εξετάζει» μια τετραήμερη εβδομάδα. Σχεδόν το 60% θα μπορούσε να μειώσει το εκπαιδευτικό εργατικό δυναμικό του και να κάνει τις τάξεις μεγαλύτερες χωρίς περισσότερη χρηματοδότηση.

Τέσσερις στους δέκα σκέφτονται να μειώσουν τις επιλογές του προγράμματος σπουδών και σχεδόν όλοι (98%) δήλωσαν ότι το σχολείο ή το κολέγιό τους θα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα φέτος ή τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς φέτος επηρεάζονται από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.

Σε απόγνωση οι γονείς
Η Arabella Skinner, διευθύντρια της ομάδας πίεσης γονέων UsForThem, δήλωσε: «Το ότι οι διευθυντές των σχολείων βρίσκονται σε μια θέση όπου πρέπει να σκεφτούν ένα τετραήμερο εβδομάδα συνιστά προδοσία των παιδιών μας…Οι γονείς είναι σε απόγνωση για το τι σημαίνει αυτό για την εκπαίδευση των παιδιών τους, καθώς και για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην ικανότητά τους να διατηρήσουν τις δουλειές τους καθώς μπαίνουμε σε κρίση κόστους ζωής».
Ο γενικός γραμματέας της ASCL Τζεφ Μπάρτον είπε ότι ο πρωθυπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss