Samsung Galaxy S21 Series με οθόνη 120Hz, Snapdragon 888 5G είναι πλέον επίσημα | TechNode.gr – Εγγύηση στην τεχνολογία

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Βάζοντας τέλος στην αναμονή, η Samsung παρουσίασε επίσημα τη σειρά Galaxy S21 σήμερα. Στην εικονική εκδήλωση Galaxy Unpacked 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το συνηθισμένο, ο κορεατικός γίγαντας κυκλοφόρησε τα τελευταία τηλέφωνα ναυαρχίδων – τα Galaxy S21, Galaxy S21 Plus και Galaxy S21 Ultra Όλες αυτές οι παραλλαγές διαθέτουν οθόνη 120Hz, chipset Snapdragon 888 5G , έως τετραπλές κάμερες και έως τεράστιες μπαταρίες 5.000 mAh.

Προδιαγραφές σειράς Galaxy S21

  • Σχεδιασμός

Ξεκινώντας με το σχεδιασμό, μπορείτε να δείτε ότι η Samsung δεν έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό σε σύγκριση με τον προκάτοχό της. Η επίπεδη οθόνη AMOLED με κεντρική οπή και το σύστημα τριπλής κάμερας παραμένει το ίδιο στα Galaxy S21 και S1 Plus. Είναι ακριβώς ότι το σύστημα κάμερας με περίγραμμα συνδυάζεται πλέον άψογα με το μεταλλικό πλαίσιο των συσκευών. Έχετε ένα παγωμένο φινίρισμα ομίχλης στο πίσω μέρος, το οποίο προσφέρει αντίθεση με το σύστημα της κάμερας και κάνει τη σειρά S21 να φαίνεται μάλλον εκπληκτική.

Όσο για το Galaxy S21 Ultra, έχετε το ίδιο παγωμένο φινίρισμα από μαύρο και ασημί πίσω. Το τεράστιο σύστημα τετραπλής κάμερας συγχωνεύεται επίσης με το μεταλλικό πλαίσιο. Αλλά, έχετε μια οθόνη AMOLED που είναι καμπύλη και στις δύο άκρες στο μπροστινό μέρος εδώ. Τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος της σειράς Galaxy S21 προστατεύονται με το Gorilla Glass Victus. Όλα τα μοντέλα Galaxy S21 είναι επίσης ανθεκτικά στο νερό και στη σκόνη IP68.

  • Απεικόνιση

Η σειρά Galaxy S21 διαθέτει οθόνη AMOLED 120Hz σε όλους τους τομείς, με μικρές διαφορές στο μέγεθος και την ανάλυση. Τόσο το στάνταρ Galaxy S21 όσο και το Galaxy S21 Plus διαθέτουν πάνελ 6,2 ιντσών και 6,7 ιντσών Full-HD + Dynamic AMOLED 2X στο μπροστινό μέρος αντίστοιχα. Η οθόνη διαθέτει ανάλυση 2400 x 1080-pixel, προστασία Gorilla Glass Victus και προσαρμοστική ταχύτητα ανανέωσης.

οθόνη galaxy s21

Το ανώτερο άκρο Galaxy S21 Ultra, από την άλλη πλευρά, διαθέτει πάνελ 6,8 ιντσών WQHD + Dynamic AMOLED 2X μπροστά. Η οθόνη διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 120Hz (προσαρμοστικό), ανάλυση 3200 x 1440 pixel, πυκνότητα 515ppi pixel και προστασία Gorilla Glass Victus στην κορυφή. Η Samsung προσθέτει περαιτέρω ότι η οθόνη του S21 Ultra προσφέρει 50% περισσότερη αντίθεση, 100% ένταση χρώματος και υποστήριξη Eye Comfort Shield.

  • Snapdragon 888 / Exynos 2100

Όπως και κάθε χρόνο, η σειρά Samsung Galaxy S21 θα τροφοδοτείται από το κορυφαίο chipset Snapdragon 888 σε ορισμένες περιοχές (ΗΠΑ, Κορέα και άλλα) ή το νέο chipset Exynos 2100 σε άλλες όπως η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη. Και τα δύο αυτά chipset βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 5nm, περιλαμβάνουν έναν πυρήνα ARM Cortex-X1, ένα ενσωματωμένο μόντεμ 5G και προσφέρουν έως και 26 TOPS απόδοσης AI.

Το chipset συνδυάζεται με 8 GB RAM στα Galaxy S21 και S21 Plus και έως και 16 GB RAM στο S21 Ultra. Έχετε την επιλογή να επιλέξετε ανάμεσα σε 128 GB και 256 GB επιλογές αποθήκευσης για τις τυπικές παραλλαγές S21 και Plus. Η παραλλαγή Ultra περιλαμβάνει έως και 512 GB αποθηκευτικού χώρου, κάτι που είναι ιδανικό για βαριούς χρήστες.

Η σειρά Galaxy S21 εκτελεί το OneUI 3.1 που βασίζεται στο Android 11 εκτός συσκευασίας. Όσον αφορά τις επιλογές συνδεσιμότητας, έχετε μια θύρα φόρτισης Type-C, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6 (6E για το S21 Ultra) και UWB (εξαιρετικά ευρυζωνική) παρακολούθηση στις παραλλαγές S21 Plus και Ultra . Το πρότυπο S21 δεν υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα, η οποία θα λειτουργεί με τις νέες έξυπνες ετικέτες Galaxy.

  • Κάμερες

Στο τμήμα καμερών, τόσο το Galaxy S21 όσο και το S21 Plus σας προσφέρουν ακριβώς την ίδια ρύθμιση τριπλής κάμερας. Το Galaxy S21 Ultra, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει μια τεράστια ρύθμιση τετραπλής κάμερας στο πίσω μέρος.

Πρώτα πάνω, έχουμε την τριπλή κάμερα στα Galaxy S21 και S21 Plus. Περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα 12MP (f / 1.8), μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12MP (f / 2.2) με FOV 120 μοιρών και μια τηλεφακό 64MP με υποστήριξη υβριδικού οπτικού ζουμ 3x. Τόσο η κύρια όσο και η τηλεφακό υποστηρίζουν το OIS.

S21 ultra κάμερα

Όσον αφορά τη ρύθμιση τετραπλής κάμερας του Galaxy S21 Ultra, είναι εξοπλισμένο με έναν πρωτεύοντα αισθητήρα 108MP με υποστήριξη OIS , Laser AF και PDAF. Θα βρείτε επίσης έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 12MP με FOV 120 μοιρών, μια κάμερα τηλεφακό 10MP με οπτικό ζουμ 3x και μια φωτογραφική μηχανή 10MP με οπτικό ζουμ 10x. Και οι δύο τηλεφακές κάμερες εδώ είναι οπτικά σταθεροποιημένες.

Όλες οι σειρές Galaxy S21 υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο έως και 8K @ 30fps,

  • Μπαταρία

Η Samsung προσφέρει τεράστιες μπαταρίες σε καθένα από τα τρία τηλέφωνα Galaxy S21. Το Galaxy S21 περιλαμβάνει μπαταρία 4.000 mAh , το S21 Plus διαθέτει μπαταρία 4.800 mAh, και τέλος, το Galaxy S21 Ultra διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh.

Και οι τρεις παραλλαγές υποστηρίζουν ενσύρματη γρήγορη φόρτιση 25W , ασύρματη φόρτιση 15W και Wireless PowerShare (αντίστροφη ασύρματη φόρτιση) επίσης. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές σειράς Galaxy S21 θα σας επιτρέψουν επίσης να φορτίσετε το έξυπνο ρολόι και τα ακουστικά TWS.

  • Υποστήριξη Galaxy S21 Ultra – S Pen

Galaxy S21 Ultra: Αυτό είναι το πρώτο smartphone Samsung της σειράς S που υποστηρίζει το S Pen

Η γραφίδα S Pen υπήρξε ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της σειράς Note της Samsung. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα φέρει δυνατότητες της σειράς Note σε περισσότερες συσκευές. Φαίνεται ότι το Galaxy S21 Ultra που υποστηρίζει το S Pen είναι η αρχή της μετάβασης για να καταργηθεί τελικά η σειρά Note – σύμφωνα με τις πρόσφατες φήμες.

galaxy s21 ultra - S στυλό

Το Galaxy S21 Ultra “δεν έχει κοιλότητα” όπως η σειρά Note για να φιλοξενήσει το S Pen. Ο κορεατικός γίγαντας θα διαθέτει διαθέσιμες θήκες, τόσο σιλικόνης όσο και καπάκι, με κοιλότητα για το S Pen . Θα προσθέσει σίγουρα στο πλάτος της συσκευής. Μπορείτε να δείτε τη θήκη σιλικόνης που απεικονίζεται παραπάνω.

Εάν θέλετε το πλήρες κατέβασμα των τριών μοντέλων Galaxy S21 και πώς διαφέρουν μεταξύ τους, δείτε τη σε βάθος σύγκριση προδιαγραφών εδώ .

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τα Samsung Galaxy S21 και S21+ ξεκινούν στην Ευρώπη από τα €850 και €1.050 αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα στις 29/1 και όσοι τα προπαραγγείλουν θα πάρουν δώρο τα Galaxy Buds Live και ένα Samsung SmartTag.

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss