Samsung Galaxy S23/S23+ με Snapdragon SoC, μεγαλύτερη μπαταρία και αναβαθμισμένη κάμερα

Οι αλλαγές συγκριτικά με τα περυσινά μοντέλα, δεν είναι δραματικές όμως σίγουρα παραμένουν καλοδεχούμενες. Τα Galaxy S23 και Galaxy S23+ μοιάζουν τόσο πολύ σε επίπεδο χαρακτηριστικών, που η επιλογή μεταξύ των δύο έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος οθόνης που προτιμάει ο καθένας.

Συγκεκριμένα, το Galaxy S23 έρχεται με οθόνη 6.1” και ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά της, ενσωματώνοντας ένα πάνελ Dynamic AMOLED 2X με προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης 48-120Hz. Είναι μια πιο compact συσκευή, χωρίς όμως να στερείται σε δύναμη και δυνατότητες, όπως θα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω. Από την άλλη, το Galaxy S23+ έρχεται με οθόνη 6.6” με ίδιας τεχνολογίας πάνελ και ίδια ανάλυση (FHD+), οπότε σε θέμα οθόνης η διαφορά μεταξύ των δύο βρίσκεται καθαρά στο μέγεθος. 

Στην πλάτη τους, οι δύο συσκευές φιλοξενούν τρεις κάμερες, με τη βασική να διαθέτει ανάλυση 50MP (f/1.8 OIS). Συνοδεύεται από μία ultra-wide 12MP (f/2.2) και έναν τηλεφακό 10MP (f/2.4 OIS) που προσφέρει οπτικό zoom 3x. Σε ολόκληρη τη σειρά χρησιμοποιείται τεχνολογία Super HDR, που διατηρεί τις λεπτομέρειες σε πολύ φωτεινά ή πολύ σκοτεινά σημεία μιας φωτογραφίας. Στο κεντρικό σύστημα καμερών βρίσκεται και η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή των νέων μοντέλων, με τη Samsung να επιλέγει μια παρόμοια λύση με αυτή του Ultra μοντέλου, που για πολλούς είναι πιο «καθαρή» με τους αισθητήρες να προεξέχουν ελάχιστα.

Οι νυχτερινές λήψεις έχουν βελτιωθεί συνολικά με το Nightography, όπως το ονομάζει η εταιρεία, να διατηρεί περισσότερες λεπτομέρειες και να μειώνει περαιτέρω τον θόρυβο. Επιπλέον, η βελτιωμένη οπτική σταθεροποίηση προσφέρει σταθερότερες λήψεις με λιγότερη θολούρα, ακόμη και τη νύχτα, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

Μια νέα δυνατότητα είναι η αστροφωτογραφία, για την οποία απαιτείται τρίποδο. Τα δείγματα που έδειξε η εταιρεία προμηνύουν μια ενδιαφέρουσα λειτουργία για τους λάτρεις των αστερισμών και της φωτογράφισης του νυχτερινού ουρανού, ενώ προσφέρεται ακόμη και χάρτης αστερισμών για να βοηθήσει τους χρήστες. Ακόμη μία νέα λειτουργία, είναι η φωτογράφιση με “double exposure”, όπου δύο εικόνες συνδυάζονται σε μία και τα αποτελέσματα μοναδικά – ένα εφέ που βρίσκουμε και σε κάμερες Polaroid.

Και τα δύο μοντέλα, έρχονται με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 (4nm), αφήνοντας πίσω τους Exynos, σε μια κίνηση που σίγουρα θα χαροποιήσει αρκετούς στην εγχώρια αγορά. Οι επιδόσεις αναμένονται κορυφαίες, μιας και πρόκειται για το καλύτερο τσιπ που διαθέτει η Qualcomm στην αγορά. Από πλευράς RAM, πάλι δεν υπάρχουν διαφορές, αφού όλοι οι συνδυασμοί προσφέρουν 8GB RAM. Το Galaxy S23 θα έρχεται με αποθηκευτικό χώρο 128GB, 256GB και 512GB κι αντίστοιχα, το Galaxy S23+ με 256GB και 512GB.

Η μπαταρία των συσκευών είναι μεγαλύτερη από των αντίστοιχων προκατόχων τους, με το Galaxy S23 να διαθέτει χωρητικότητα 3900mAh και το Galaxy S23+ χωρητικότητα 4700mAh. Μαζί με τον Snapdragon 8 Gen 2, η αυτονομία αναμένεται να κινηθεί στις υψηλές θέσεις της κατηγορίας, όμως αναμένουμε τις πρώτες δοκιμές για να δούμε σε πόσες ώρες χρήσης μεταφράζονται τα παραπάνω.

image.jpeg.2006de72214f75a1c3eb50d9f564af99.jpeg

Η οθόνη και η πλάτη όλης της σειράς, είναι ενισχυμένη με Corning Gorilla Glass Victus 2 -το καλύτερο της εταιρείας- και το μεταλλικό πλαίσιο είναι φτιαγμένο από Armor Aluminum, όπως και πολλές άλλες συσκευές της εταιρείας.

Οι συσκευές θα διατεθούν σε διάφορα χρώματα, με τα βασικά (Phantom Black, Cream, Green, Lavender) να έρχονται στη χώρα μας, ενώ τα νέα Lime, Sky Blue, Red και Graphite αναμένεται να μάθουμε σε ποιες χώρες θα κυκλοφορήσουν. Το κόστος έχει οριστεί στα 999€ για το μοντέλο των 128GB στο Galaxy S23 και στα 1059€ για το Galaxy S23/256GB που είναι τα βασικά μοντέλα. Κυκλοφορούν όπως και το Galaxy S23 Ultra μοντέλο στις 17 Φεβρουαρίου και όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία, μπορούν να προμηθευτούν το μοντέλο το Galaxy S23/256GB στην τιμή των 128GB αλλά και το Galaxy S23+/512GB στην τιμή των 256GB.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss