Sanco Swift: Δείτε LIVE την πορεία του προς το σημείο των ερευνών

Εν πλω το Sanco Swift για τις σεισμικές έρευνες – Η πορεία του ερευνητικού πλοίου φαίνεται ξεκάθαρα στον ιστότοπο στο Marrine Traffic. 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες προκειμένου να υπάρξουν γεωτρήσεις το 2025 σε Κρήτη και Πελοπόννησο για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Η πορεία του ερευνητικού πλοίου φαίνεται ξεκάθαρα στον ιστότοπο στο Marrine Traffic. Τo πλοίo βρίσκονται εν πλω νοτίως της Παλαιόχωρας Χανίων στο Λιβυκό, έχοντας αποπλεύσει από τους Καλούς Λιμένες με προορισμό τα θαλάσσια οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί στο επενδυτικό σχήμα Exxon Mobil – HelleniQ Energy.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ SANCO SWIFT

Τα δυο οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης καλύπτουν θαλάσσια περιοχή εμβαδού 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εκεί ξεκινούν τις επόμενες ημέρες σεισμικές έρευνες για την διερεύνηση ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η Navtex που εκδόθηκε από τον Σταθμό Ηρακλείου προβλέπει ότι από σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας δεσμεύονται περιοχές σε: Ιόνιο Πέλαγος, Δυτικό Πέλαγος, δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, ώστε να το πλοίο να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΥΕΠ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτυχημένων γεωφυσικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2022 στο Κεντρικό και στο Νότιο Ιόνιο, η ΕΔΕΥΕΠ, η εθνική διαχειριστική εταιρεία υδρογονανθράκων και ενεργειακών πόρων, ανακοίνωσε σήμερα τα επόμενα βήματα στο πρόγραμμα εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας, με την πραγματοποίηση τρισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών στο Βόρειο Ιόνιο (Block 2) και δισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών στις παραχωρήσεις Δυτικά και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss