Σαρηγιάννης: Πιθανό νέο κύμα της παραλλαγής «Κένταυρος» τον Οκτώβριο

Αν η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορονοϊού υπάρχει στη χώρα μας, μπορεί να δούμε ένα νέο κύμα τον Οκτώβριο, αναφέρει ο καθηγητής.

Πιθανό είναι ένα νέο κύμα της παραλλαγής «Κένταυρος» τον Οκτώβριο, αν υπάρχει η συγκεκριμένη μετάλλαξη στη χώρα μας, όπως αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα του Βόλου, είπε ότι το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ταυτοποίηση του στελέχους «Κένταυρος» στη χώρα μας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ήδη, γιατί σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που ανιχνεύσαμε νέα στελέχη κυρίως πιο μολυσματικά, η ανίχνευση έγινε 20-25 μέρες μετά την εμφάνιση συγκεκριμένου στελέχους στη χώρα.

Επομένως, αν δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, τότε αυτό το κύμα αναμένεται αργότερα και εκεί θα έχει σημασία κατά πόσο θα έχει αναπτυχθεί περαιτέρω ο εμβολιασμός, είτε με την τρίτη δόση για όσους δεν έχουν κάνει, είτε κυρίως με την τέταρτη και με τα νέα εμβόλια που θα είναι διαθέσιμα από τον επόμενο μήνα, για να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ανοσολογική προστασία.
«Σε φάση αποκλιμάκωσης»

Ο καθηγητής τόνισε ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε από το δεύτερο μισό του Ιουλίου, ακριβώς γιατί μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, είχαμε φτάσει σε μια φάση πολύ μεγάλης διασποράς λόγω της χαλάρωσης και την ύπαρξη των υπερμολυσματικών στελεχών Όμικρον 4 κα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss