Σάρωσε το HBO στα “τηλεοπτικά Oscar” – Cineramen

ή αλλιώς τα Βραβεία Emmy. Έτσι και φέτος λοιπόν είχαμε την 73η τελετή απονομής, η οποία είχε το να τα σαρώνει όλα με 38 βραβεία (τα διπλάσια από πέρσι).

Το HBO κέρδισε 10 βραβεία στην κατηγορία μίνι σειράς χάρη στο «The White Lotus», με τον Μάικ Γουάιτ να κερδίζει τόσο το βραβείο καλύτερου σενάριου όσο και το βραβείο σκηνοθεσίας, νίκες που συνδυάστηκαν με αυτές των πρωταγωνιστών, Τζένιφερ Κούλιτζ και Μάρεϊ Μπάρτλετ, όπως και το βραβείο Καλύτερης Μίνι σειράς, ενώ η έτερη μεγάλη παραγωγή του δικτύου, το «Succession» κέρδισε και πάλι το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς.

Το «Euphoria» έφυγε με έξι βραβεία για τη δεύτερη σεζόν του, συμπεριλαμβανομένης της νίκης της πρωταγωνίστριας, Ζεντάγια- δεύτερη για την ερμηνεία της στη σειρά. Το «Hacks» του HBO Max κέρδισε τρία Emmy, επίσης για τη δεύτερη σεζόν του, με την πρωταγωνίστρια Τζιν Σμαρτ να κερδίζει και αυτή για δεύτερη φορά το βραβείο Α′ Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία.

Όσο για το Netflix, τερμάτισε δεύτερο με 26 Emmy, από τα 44 που κέρδισε πέρυσι χάρη σε σειρές όπως το «The Crown» και το «Queen’s Gambit».

Φέτος, οι μεγάλοι νικητές του Netflix ήταν το «Squid Game» που απέσπασε έξι βραβεία (μεταξύ αυτών και το βραβείο Α′ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά για τον Νοτιοκορεάτη πρωταγωνιστή Λι Τζονγκ-τζε), το «Stranger Things» που πήρε πέντε βραβεία, το «Arcane» τέσσερα και το «Love …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss