«Σασμός» – Χατζησταματίου: «Ο Μανώλης κρύβει πολλά»

Ο Στρατής Χατζησταματίου, ο αγαπημένος «Μανώλης» του «Σασμού», βρέθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Super Κατερίνα», όπου μίλησε για τον ρόλο του, αλλά και για τις επερχόμενες εξελίξεις στη σειρά.

«Αυτό από μόνο του είναι μια ολόκληρη διαδικασία για έναν άνθρωπο»

Αρχικά, ο νεαρός ηθοποιός δήλωσε: «Ο Μανώλης κρύβει πολλά. Αυτό από μόνο του είναι μια ολόκληρη διαδικασία για έναν άνθρωπο. Και για το πώς το κουβαλάει στη ζωή του μέσα και για το πώς συνηθίζει να τα κρύβει».

«Είναι φτιαγμένη έτσι η τραγικότητα του ρόλου»

Στη συνέχεια, ο Στρατής Χατζησταματίου εξήγησε: «Είναι φτιαγμένη έτσι η τραγικότητα του ρόλου. Μιλάμε για έναν ήρωα, ο οποίος δεν εμπλέκεται με αυτά που βλέπει, δεν συνδέεται με αυτά που βλέπει. Δηλαδή συνδέεται με τον Μαθιό με έναν τρόπο, αλλά, ότι έχει δει, σε ό,τι έχει υπάρξει μάρτυρας είναι γεγονότα τα οποία σε άλλες συνθήκες δεν θα τα γνώριζε ποτέ».

«Για τη δολοφονία του Στεφανή έχει πάρει μία απόφαση να το κρατήσει για να προστατεύσει τον φίλο του, την οικογένειά του, τον εαυτό του»

Ο Στρατής Χατζησταματίου είπε αμέσως: «Είναι φτιαγμένος ο ρόλος δραματουργικά, με έναν τρόπο, χτίζοντας έναν χαρακτήρα, ο οποίος ενώ είναι φοβικός κι έχει μεγαλώσει σε ένα καταπιεσμένο περιβάλλον και ουσιαστικά μόνος του, κουβαλάει πράγματα».

Και συμπλήρωσε: «Για τη δολοφονία του Στεφανή έχει πάρει μία απόφαση να το κρατήσει για να προστατεύσει τον φίλο του, την οικογένειά του, τον εαυτό του. Το έχουν αυτό κάποιοι άνθρωποι. Δεν προστατεύουν με την αντίδραση και τη σύγκρουση αλλά με τη σιωπή. Βρίσκουν τρόπους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες».

«Ακούω αυτό το επιχείρημα, αλλά διαφωνώ»

Στην ερώτηση για το αν με τη σιωπή του ο Μανώλης οδήγησε τη Θεοδώρα στο να καταγγείλει τον Πετρή και να πάρει η ιστορία την τροπή που πήρε, ο νεαρός ηθοποιός απάντησε με ειλικρίνεια: «Όχι. Ακούω αυτό το επιχείρημα, αλλά διαφωνώ. Σίγουρα, όταν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του με αυτόν τον τρόπο και με τη σιωπή μπορεί να μπλέξει».

«Η Θοδώρα είναι ο αστάθμητος παράγοντας»

Και συνέχισε: «Κι αυτό συμβαίνει πρακτικά. Η Θοδώρα είναι ο αστάθμητος παράγοντας. Ο Μανώλης δεν μπορούσε να το προβλέψει. Παρόλο που ήξερε ότι μιλάμε για ένα άτομο, το οποίο, μέχρι ένα σημείο είναι αδίστακτο. Τώρα βλέπουμε έναν χαρακτήρα πώς αλλάζει».

«Ο Αστέρης τιμωρεί τον εαυτό του»

Για τον Αστέρη και για τον λόγο δεν μιλάει, ο Στρατής Χατζησταματίου σχολίασε: «Ο Αστέρης τιμωρεί τον εαυτό του. Έχει αποφασίσει ότι θα αποδώσει αυτός δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να κουβαλάει όλο αυτό μέσα του. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη δίκη. Δεν έχουμε φτάσει. Θεωρώ ότι εάν ο Μανώλης φτάσει σε ένα δίλημμα τέτοιο, σε ένα οριακό σημείο, θα πει την αλήθεια».

«Θα βρεθεί στη ζωή του Μανώλη ένας άνθρωπος που θα δείξει αγάπη και ενδιαφέρον»

Αμέσως μετά, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ρόλου του, όσον αφορά την αισθηματική ζωή του Μανώλη. Για αυτό δήλωσε: «Θα βρεθεί στη ζωή του Μανώλη ένας άνθρωπος που θα δείξει αγάπη και ενδιαφέρον. Θα δείξουμε μια διαφορετική ποιότητα του έρωτα, όπου δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, έρχονται κοντά. Η κοπέλα που θα ερωτευτεί είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Την υποδύεται η Ευθαλία Παπακώστα».

«Η Καλλιόπη έχει φτάσει στα όριά της και κάνει κινήσεις βεβιασμένες»

Τέλος, αναφορικά με την απόδραση του Αστέρη που οργανώνει η Καλλιόπη στη σειρά «Σασμός», ο Στρατής Χατζησταματίου είπε: «Δεν ξέρω πως θα καταλήξει. Ό,τι οργανώνει η Καλλιόπη γίνεται, αλλά ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί. Αυτό από μόνο του είναι κάτι επικίνδυνο. Η Καλλιόπη έχει φτάσει στα όριά της και κάνει κινήσεις βεβιασμένες, τις οποίες δεν σκέφτεται και μπορεί να αποβούν επικίνδυνες».

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss