Σχεδιάζεται μεγαλούπολη στην Κίνα, τριπλάσια στο μέγεθος από τη Νέα Υόρκη

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις εθνικές οδούς της Κίνας, όταν το Σάββατο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χτίσει μια μεγαλούπολη οικολογικών προδιαγραφών, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του αποπνικτικού Πεκίνου.

Χιλιάδες επενδυτές επισκέφτηκαν μαζικά την περιοχή, προκειμένου να αγοράσουν οικόπεδα που αναμένεται ότι θα αποκτήσουν μεγάλη αξία μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Η πόλη, που παραμένει ανώνυμη, θα έχει μέγεθος τριπλάσιο της Νέας Υόρκης, με την κινεζική κυβέρνηση να υπόσχεται ότι δεν θα διαθέτει ίχνος ρύπανσης. Παρόλο που δεν είναι γνωστό το πως θα αποφευχθεί αυτό σε μια μεγαλούπολη, εκτιμάται ότι θα δοθεί έμφαση στην χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και των μέσων μαζικής μεταφοράς, έναντι των αυτοκινήτων.

Την ίδια στιγμή, κριτικοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αποκλειστικός στόχος είναι η πλήρης αστικοποίηση της Κίνας. Ωστόσο, οι αντίθετες «φωνές» χάνονται, καθώς η κομμουνιστική κυβέρνηση ξεκίνησε μια προπαγανδιστική καμπάνια υπέρ του έργου, η οποία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, απέδωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κινεζική κυβέρνηση κατασκευάζει φουτουριστικές πόλεις σε ακατοίκητες ως τώρα ζώνες, με στόχο να προσελκύσει τους αγρότες στα αστικά κέντρα. Πολλές από αυτές έχουν μετατραπεί σε πόλεις – «φαντάσματα», καθώς κανείς δεν θέλει να κατοικήσει σε αυτές, παρά τα προνόμια που τους υπόσχεται η κυβέρνηση ότι θα έχουν.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss