Σχεδόν έτοιμο είναι το Renault 4

Η γαλλική εταιρία έχει ως στόχο να χτίσει μια γκάμα από μικρά ηλεκτρικά με πηγή έμπνευσης σημαντικά μοντέλα από το παρελθόν.

Του Γιάννη Σκουφή
Από πέρυσι είχαμε δει την πρόθεση της Renault να επαναφέρει σχήματα από προηγούμενες δεκαετίες και να τα παντρέψει με την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ήδη οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει πως μέχρι το 2025 θα παρουσιάσουν ένα κουαρτέτο από νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχοντας ήδη αποκαλύψει το πρωτότυπο Renault 5.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα βρίσκεται και το επίσης πρωτότυπο Renault 4 που θα αναβιώνει τον θρύλο του γνωστού «καρτρέλ», του οποίου η παραγωγή είχε ολοκληρωθεί πριν από τρεις δεκαετίες με τελευταίο σταθμό το εργοστάσιο στην Σλοβενία.
Πέρυσι το Renault 4L συμπλήρωσε 60 χρόνια από την στιγμή που λανσαρίστηκε σημειώνοντας πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες. Όλα αυτά τα χρόνια είχε τετρακύλινδρους κινητήρες από 60 έως 1.100 κυβικά και διάφορες παραλλαγές αμαξωμάτων, από estate και βαν μέχρι και pickup.

Στην αναβίωσή του, το νέο Renault 4 θα έχει μία σύγχρονη σχεδίαση που με εμφανείς επιρροές από το παρελθόν, όπως μπορούμε να δούμε και από τις πρώτες εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία.

Σχεδιαστικά αυτό που ξεχωρίζει είναι η μάσκα με το φωτεινό περίγραμμα και τους προβολείς που μας γυρνούν αρκετά πίσω στο χρόνο. Από το πλάι βλέπουμε ένα υπερυψωμένο αμάξωμα με off-road στιλ και… αέρα από Ντακάρ!
Χάρη στην εξελιγμένη πλατφόρμα CMF το κατασκευαστικό κόστος θα είναι περίπου 1/3 χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Zoe με αποτέλεσμα η τιμή πώλησης του ηλεκτρικού Renault 4 να ξεκινά λίγο πάνω από τις 20.000 ευρώ.
Ωστόσο, περισσότερα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss