Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος

O Ανέστης Βλάχος εδώ και μια βδομάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με την κατάσταση της υγείας του να είναι βελτιωμένη μεν αλλά κρίσιμη δε. Υπενθυμίζεται, πως ο γιος του ήταν εκείνος που είχε κάνει την δυσάρεστη αυτή αποκάλυψη.

Η ανάρτηση του γιο του Ανέστη Βλάχου

Ειδικότερα, ο γιος του γνωστού ηθοποιού με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναφέρει: «Ο πατέρας μου, Ανέστης, κλήθηκε να λάβει έναν δύσκολο ρόλο, αυτή την φορά ρόλο ζωής, βρίσκεται στον Ευαγγελισμό και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την βοήθεια του Θεού θα βγει νικητής και θα είναι γρήγορα κοντά στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Οι ευχές σας, η αγάπη σας και οι προσευχές σας είναι με βεβαιότητα πολύτιμες. Πατέρα απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο δυνατός είσαι».

Η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την υγεία του ηθοποιού, ο πυρετός έχει πέσει και είναι αρκετά καλύτερα, ωστόσο η κατάσταση του παραμένει σχετικά κρίσιμη.

Από την αρχή ο ηθοποιός ταλαιπωρείται από ουρολοίμωξη και γι’ αυτό το λόγο οι γιατροί θέλησαν να του κάνουν κάποιες επιπλέον εξετάσεις, προκειμένου να λάβει την κατάλληλη αντιβίωση. Επιπλέον, ο Ανέστης Βλάχος κλήθηκε να κάνει και κάποιους υπερήχους εξαιτίας της χρόνιας καρδιακής του ανεπάρκειας.

Ποιος είναι ο Ανέστης Βλάχος

Ο Ανέστης Βλάχος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, διάσημος για τις ερμηνείες του σε ρόλους «κακών». Επιπλέον, παλιότερα, ασχολήθηκε και με την πολιτική, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από πολύ φτωχούς γονείς.

Οι σπουδές και το… μοιραίο ατύχημα

Ο ηθοποιός σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί και έχασε το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Ο Ανέστης Βλάχος στον Κινηματογράφο, το Θέατρο και την Τηλεόραση

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο, ενώ καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος». Κι έκτοτε, ερμήνευε δεύτερους ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως πιο «σκληρούς» ρόλους.

Επίσης, όσον αφορά το θέατρο, ο ηθοποιός πρωτοεμφανίστηκε στο σανίδι με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς», ενώ αργότερα εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών ετών, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας».

Διακρίσεις του Ανέστη Βλάχου

Έχει τιμηθεί με τα ακόλουθα διεθνή βραβεία:

  • Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο
  • Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Θέου Δήμου, «Κιέριον»
  • Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονικής – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινία του Πάνου Γλυκοφρύδη, «Λάμψη στα μάτια»
  • Διεθνές Φεστιβάλ Τυνησίας – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη, «Ο Φόβος»
  • Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου – Χρυσή Άρκτος για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη, «Ο Φόβος»

Η προσωπική του ζωή

Ο ηθοποιός είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση και μαζί έχουν μια κόρη, την Έλλη Βλάχου, η οποία είναι δημοσιογράφος και φιλόλογος.

Επιπρόσθετα, από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, ο Ανέστης Βλάχος έχει ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο, από τον οποίον απέκτησε έναν εγγονό, τον Ανέστη Βλάχο Τζούνιορ, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του παππού του, ενώ είναι και ανερχόμενος πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, είναι κουμπάροι με τον Νίκο Ξανθόπουλο. Ειδικότερα, τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος και βάπτισε τον γιο του.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss