Σε ρυθμούς διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή η Αθήνα

Τι προγραματίζουν οι μαθητές για την ερχόμενη εβδομάδα μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο

Μαθητές της Αθήνας απέχουν από το σχολείο και τα μαθήματα τους και διαμαρτύρονται κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, μπροστά από τη Βουλή απαιτώντας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, Αθήνα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019. Η διαμαρτυρία των μαθητών έγινε με αφορμή τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που θα γίνει στις 23/9 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεκάδες μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας ενώνουν τις φωνές τους με το παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays for Future  για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή, ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο έχει χαρακτηριστεί ως εβδομάδα  μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί οι εξής  δράσεις:τη Δευτέρα, στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί  καθαρισμός του Αλσους Παγκρατίου,  την Παρασκευή  στις 12.00 διαμαρτυρία    στην πλατεία Συντάγματος και  το Σάββατο στις 18.00  πορεία με ποδήλατα.

Ηδη χθες,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.Με συνθήματα όπως «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Και οι δεινόσαυροι νόμιζαν πως είχαν χρόνο», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι, κατηφορίζοντας την οδού Ερμού.

Το Σάββατο  διοργανώθηκε  ανταλλαγή ρούχων και βιβλίων με σκοπό τον περιορισμό της συχνής αγοράς μη οικολογικών προϊόντων  και την αντίσταση στο fast fashion, της βιομηχανίας δηλαδή παραγωγής φτηνών και ευτελών ρούχων που σκοπό έχει την συχνή ανανέωση της γκαρνταρόμπας με νέα ρούχα.

Στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής θα συμμετάσχουν και σχολεία από τα Χανιά, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα αλλά και την Θεσσαλονίκη.

Το κίνημα Fridays For Future ξεκίνησε πέρυσι από την πρωτοβουλία της δεκαεξάχρονης σήμερα  Σουηδής  ακτιβίστριας Greta Thunberg,  Σήμερα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 170 χώρες.

More Stories
Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού, τώρα και σε… βινύλιο!
%d bloggers like this: