Σε ρυθμούς διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή η Αθήνα

Δεκάδες μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας ενώνουν τις φωνές τους με το παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays for Future  για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή, ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο έχει χαρακτηριστεί ως εβδομάδα  μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί οι εξής  δράσεις:τη Δευτέρα, στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί  καθαρισμός του Αλσους Παγκρατίου,  την Παρασκευή  στις 12.00 διαμαρτυρία    στην πλατεία Συντάγματος και  το Σάββατο στις 18.00  πορεία με ποδήλατα.

Ηδη χθες,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.Με συνθήματα όπως «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Και οι δεινόσαυροι νόμιζαν πως είχαν χρόνο», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι, κατηφορίζοντας την οδού Ερμού.

Το Σάββατο  διοργανώθηκε  ανταλλαγή ρούχων και βιβλίων με σκοπό τον περιορισμό της συχνής αγοράς μη οικολογικών προϊόντων  και την αντίσταση στο fast fashion, της βιομηχανίας δηλαδή παραγωγής φτηνών και ευτελών ρούχων που σκοπό έχει την συχνή ανανέωση της γκαρνταρόμπας με νέα ρούχα.

Στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής θα συμμετάσχουν και σχολεία από τα Χανιά, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα αλλά και την Θεσσαλονίκη.

Το κίνημα Fridays For Future ξεκίνησε πέρυσι από την πρωτοβουλία της δεκαεξάχρονης σήμερα  Σουηδής  ακτιβίστριας Greta Thunberg,  Σήμερα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 170 χώρες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss