Σε τρεις φάσεις η κακοκαιρία Eva – Ποιες περιοχές θα πλήξει και πότε

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο, με μεγάλες ποσότητες βροχής, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πλημμύρες.

Από απόψε (4/11) το βράδυ θα «χτυπήσει» το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη βόρεια Ιταλία και κινείται νοτιοανατολικά, κυρίως στα βορειοδυτικά, ενώ θα πλήξει τις υπόλοιπες περιοχές από το Σάββατο.
Οι κακοκαιρία «Eva» που θα εκδηλωθεί σε τρεις φάσεις αναμένεται να είναι σφοδρή με τους μετεωρολόγους να κρούουν κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες ώρες, καθώς υποστηρίζουν ότι θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής και μπορεί να υπάρξουν πλημμύρες.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι τρεις φάσεις της κακοκαιρίας θα είναι οι εξής:
Από το βράδυ της Παρασκευής έως το απόγευμα του Σαββάτου θα πλήξει τα Δυτικά και συγκεκριμένα τα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ειδικότερα την Αττική, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. «Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής» ανέφερε ο μετεωρολόγος συνιστώντας προσοχή επειδή εκείνη την ώρα θα διεξάγεται το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, ενώ υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο MEGA, κάνει λόγο για σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες και πολύ ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας μάλιστα για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως το Σάββατο.
O ίδιος εφιστά την προσοχή και στους κατοίκους της Αττικής, επισημαίνοντας πως το Λεκανοπέδιο θα δεχτεί ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Η κακοκαιρία EVA και η τάση για χιόνια στα μέσα Νοέμβρη
Το αμερικανικό προγνωστικό καιρικό μοντέλο φέρνει τη ψυχρή μπάλα να κατεβαίνει στη χώρα μας και μάλιστα να συνοδεύεται και από βαρομετρικό χαμηλό ικανό να προκαλέσει τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις και όχι μόνο στα ορεινά, αλλά ακόμα και σε ημιορεινές ή (και) πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι μωβ αποχρώσεις στο βίντεο με τον χάρτη τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss