Σερβία: Ο πρέσβης των ΗΠΑ ελπίζει ότι η Europride θα πραγματοποιηθεί

 Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία Κρίστοφερ Χιλ δήλωσε στις 14 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι σχετικά με την απαγόρευση της παρέλασης του Pride ότι οι άνθρωποι σε κάθε δημοκρατία έχουν το δικαίωμα να συγκεντρώνονται ελεύθερα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σερβία θα ξεπεράσει τα προβλήματα και ότι η παρέλαση του Europride το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί.
«Περιμένω ότι θα επιλυθεί και τότε όλοι θα μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι που η Σερβία έλυσε το ζήτημα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο προς τα εμπρός και είμαι βέβαιος ότι η Σερβία θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Χιλ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Beta.
Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται μόνο για την Εβδομάδα Pride, αλλά και για το μέλλον και τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα στην κοινωνία.
«Πολλοί άνθρωποι ήρθαν από την Ευρώπη, η Ευρώπη παρακολουθεί τη Σερβία. Ξέρω ότι αυτά είναι βαθιά κοινωνικά ζητήματα. Πιστέψτε με, δεν ήταν εύκολη διαδικασία ούτε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Χιλ.
Μιλώντας για τη συγκέντρωση όπου ακτιβιστές αποδοκίμασαν την πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση της αποχώρησης, ο Χιλ είπε ότι έδειξε δύναμη και θάρρος βγαίνοντας να μιλήσει μπροστά σε ανθρώπους που δεν την υποστήριζαν.
«Ως πρωθυπουργός, υπέγραψε ένα έγγραφο που υποστήριζε τη διεξαγωγή του Europride στο Βελιγράδι. Πολλοί πρωθυπουργοί θα το είχαν κάνει, αλλά όχι όλοι. Δεν είμαι σίγουρος ότι η εβδομάδα υπερηφάνειας θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς αυτήν, οι Σέρβοι θα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss