Σφάλμα σε ενημέρωση του macOS «αχρηστεύει» MacBooks

Μία νέα ενημέρωση του macOS δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα διορθώνει σύμφωνα με χρήστες υπολογιστών της Apple.

Ορισμένοι χρήστες μάλιστα ισχυρίζονται στο forum υποστήριξης της Αμερικάνικης εταιρείας ότι μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης «αχρηστεύτηκε» το MacBook τους.

«Το macOS Catalina 10.15.4 Supplemental Update της 8ης Απριλίου του 2020 προκάλεσε κατάρρευση του συστήματος για μερικές ώρες» δήλωσε ένας χρήσης στο forum υποστήριξης της Apple ενώ δύο άλλοι χρήστες στο forum της ιστοσελίδας Macrumors δήλωσαν ότι η ενημέρωση αχρήστευσε (bricked) τους φορητούς υπολογιστές τους, ένα MacBook 13 ιντσών του 2018 και ένα MacBook του 2019. Κάποιοι άλλοι χρήστες δήλωσαν ότι η ενημέρωση που κατέβασαν μέσω του app store της Apple δεν λειτούργησε καθόλου.

Η συμπληρωματική αυτή ενημέρωση για το macOS 10.15.4 Catalina διατέθηκε στις 8 Απριλίου, υποτίθεται για να διορθώσει διάφορα προβλήματα που προκάλεσε η ενημέρωση 10.15.4 στα τέλη Μαρτίου. Η αρχική αυτή ενημέρωση 10.15.4 προκάλεσε αναστάτωση στους χρήστες MacBook καθώς οι υπολογιστές τους αποτύγχαναν να εκκινήσουν μετά από sleep mode, επανεκκινούνταν χωρίς προειδοποίηση, διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσαν οι υποδοχές USB type-C τους ή  ότι τα συστήματα «κράσαραν» κατά την μεταφορά μεγάλων αρχείων κ.ά.

Το συμπληρωματικό update μπορεί να διορθώνει τα παραπάνω προβλήματα, ωστόσο φαίνεται πως, τουλάχιστον για ορισμένους χρήστες, προκαλεί άλλα προβλήματα. Ωσότου λοιπόν η Apple διορθώσει τα προβλήματα, αποφύγετε να εγκαταστήσετε το Supplemental Update for Catalina 10.15.4 στον υπολογιστή σας. Αν το εγκαταστήσατε και διαπιστώσατε ότι προκαλεί προβλήματα στον υπολογιστή σας, ένας χρήστης στο forum της Apple φαίνεται να βρήκε μία προσωρινή λύση: «Μπήκα σε recovery mode, έτρεξα το Disk Utilities First Aid και έκανα επανεκκίνηση. Η εικόνα επανήλθε και ήμουν σε θέση να κάνω sign-in».

tom’s guide

Πηγ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss