Σίλντενφελντ: «Μακάρι να το πάρει ο Παναθηναϊκός, θα έρθω να το γιορτάσω»

Μία έκπληξη περίμενε το πρωί της Τετάρτης την αποστολή του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να βλέπουν στο γήπεδο της Πέγειας έναν φίλο από τα… παλιά, τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Ο παλιός Κροάτης στόπερ του «τριφυλλιού», που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη διετία 2013-2015 και «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του το περασμένο καλοκαίρι, πλέον εργάζεται ως μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη Λεμεσού και το πρωί είχε την ευκαιρία να δει πολλούς παλιούς γνώριμούς του στο «τριφύλλι».

Ο «Σίφο» μίλησε για την εφετινή πορεία του Παναθηναϊκού τον οποίο παρακολουθεί πολύ στενά, αναφέρθηκε με θέρμη στην εικόνα που βγάζει το «τριφύλλι» μέσα στο γήπεδο κι ευχήθηκε να κατακτήσει πρωτάθλημα, δίνοντας την υπόσχεση πως θα έρθει στην Αθήνα τον Μάιο, εάν οι «πράσινοι» φτάσουν στον τίτλο.

-Γκόρντον, παρακολουθείς ακόμα την πορεία του Παναθηναϊκού;

«Βεβαίως. Από τη μέρα που ήρθα στην ομάδα το 2013, μέχρι σήμερα. Σίγουρα δεν βλέπω κάθε παιχνίδι, αλλά ενημερώνομαι για όσα συμβαίνουν».

-Οπότε, γνωρίζεις για τις επιδόσεις της εφετινής ομάδας, πως είναι πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα…

«Ναι, τις γνωρίζω. Η φετινή σεζόν εξελίσσεται… ονειρικά για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν είναι εύκολο και συνηθισμένο, μία σεζόν να κυλά με αυτά τα αποτελέσματα. Σίγουρα θα έρθουν κακές στιγμές, αλλά είναι πολύ σημαντικό που το πρώτο μέρος της σεζόν ήταν εξαιρετικό. H ομάδα παίζει ωραία και είμαι χαρούμενος για τα παιδιά».

-Έχεις ξεχωρίσει κάποιους παίκτες; Θεωρείς κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του σημερινού ρόστερ ξεχωριστούς;

«Θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες αποδίδουν καλά. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον. Αποδίδουν όλοι μαζί ως ομάδα, η ομαδική λειτουργία κάνει τη διαφορά σε αυτόν τον Παναθηναϊκό και δεν υπάρχει ανάγκη να ξεχωρίσουμε κάποιον. Αμυντικά, επιθετικά, στη μεσαία γραμμή, όλα προέρχονται από την ομαδική δουλειά. Κρατήστε το έτσι, μην το πάτε στα πρόσωπα…».

-Υπήρχε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και στη δική σου διετία στην ομάδα, όμως άλλοι παράγοντες δεν σας επέτρεψαν να διεκδικήσετε περισσότερα…

«Όντως, είχαμε ένα δεμένο γκρουπ παικτών. Είχαμε όμορφο κλίμα μεταξύ μας, δεν είχαμε τόση ποιότητα όση το φετινό ρόστερ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν σχετίζεται πάντα με την ποιότητα. Μερικές ομάδες επιτυγχάνουν έχοντας λιγότερη ποιότητα από άλλες, όμως έχουν πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, είναι παρέες. Είχαμε ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Μπεργκ, Πέτριτς, Ζέκα, Πράνιτς και όντως, περάσαμε καλά μαζί και φέραμε μερικά καλά αποτελέσματα».

-Εξωαγωνιστικοί λόγοι δεν σας άφησαν να διεκδικήσετε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2015;

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Αξίζαμε πολλά περισσότερα απ’ ότι πήραμε στο τέλος με τη βαθμολογία. Αλλά δεν μπορώ να το σχολιάσω πιο πολύ, ήταν έξω από το κομμάτι της δουλειάς μου. Σίγουρα εάν δεν υπήρχαν τέτοια ζητήματα, θα είχαμε καταφέρει πιο πολλά εκείνη τη σεζόν».

-Αν ο Παναθηναϊκός στεφθεί πρωταθλητής εντέλει στο τέλος της σεζόν, θα ταξιδέψεις στην Αθήνα για να το γιορτάσεις μαζί τους;

«(σ.σ. γελάει). Δεν χρειάζομαι πρόσκληση, θα έρθω σίγουρα στην Αθήνα. Δεν το κρύβω πως ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου. Μακάρι η ομάδα να συνεχίσει να είναι πρώτη. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να τα καταφέρει, να ονειρευτεί μεγάλα πράγματα και να τα υλοποιήσει».

-Στην ομάδα παίζει την τελευταία διετία ένας συμπατριώτης σου, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια. Σε είδαμε να μιλάς μαζί του. Του έδωσες κάποιες συμβουλές δεδομένου ότι έπαιζες κι εσύ στο κέντρο της άμυνας;

«Όχι. Μιλήσαμε γενικά για τον σύλλογο και για την πόλη. Τον ρώτησα αν απολαμβάνει τη ζωή στην Αθήνα, γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κροατία. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς, αλλά μου είπε ότι το απολαμβάνει».

-Πως είναι η ζωή σου μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής καριέρας σου;

«Σταμάτησα και μου φαίνεται… καλό. Γιατί η ζωή μου είναι καλή. Απολαμβάνω άλλα κομμάτια του ποδοσφαίρου. Ανήκω στο προπονητικό επιτελείο της ακαδημίας του Άρη Λεμεσού και σκέφτομαι να πάρω δίπλωμα προπονητή ή αθλητικού διευθυντή. Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Ίσως να τα πάω και τα δύο και θα δω που θα με οδηγήσει ο δρόμος μου. Αλλά θα μείνω στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, πάντα με αυτό ασχολούμουν και σε αυτό θα μείνω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss