To Σινικό Τείχος (The Great Wall)

Εποχή της δυναστείας των Σονγκ, 10ος αιώνας μ.Χ. Όταν δύο μισθοφόροι πολεμιστές (Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ) φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο που αυτό κατασκευάστηκε. Καθώς κύματα επιδρομών υπερφυσικών τεράτων που, σύμφωνα με το θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Τείχος, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού.

Είναι αλήθεια ότι ο Αμερικάνικος κινηματογράφος εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, προσπαθούσε να διεισδύσει στην αγορά της Κίνας και τελικά τα κατάφερε με μια παραγωγή $150.000.000 και έναν σκηνοθέτη με τέλεια εικαστική δεινότητα.

Συνδυάζοντας το χολιγουντιανό υπερθέαμα με τέλειας ποιότητας οπτικά εφέ και με εναν Ματ Ντέιμον εξαιρετικό και γοητευτικότατο για ακόμη μια φορά,ο Ζανγκ Γιμού (Ήρωας, Ιπτάμενα Στιλέτα) σκηνοθετεί μια ταινία που σε κρατάει μέχρι το τέλος προβάλλοντας παράλληλα καίρια ηθικά διλήμματα του βασικού ήρωα(φιλία,ιδέες,αλτρουισμό) σε συνδυασμό με την ανδρεία του στην υπεράσπιση του Σινικού Τείχους.

Η ταινία αφηγείται ένα θρύλο και τον αφηγείται πανέμορφα! Η κινηματογραφία είναι μαγευτική και καθ’όλη τη διάρκεια των 104 λεπτών της ταινίας είσαι παραπάνω από ένας θεατής, αισθάνεσαι μέρος αυτού του μύθου. Αν μια ταινία καταφέρνει να σου παρέχει μια τέτοια εμπειρία, τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία πια. Γιατί πλέον σε αυτό το σημείο, δεν νοιάζεσαι πια για σεναριακές τρύπες στην πλοκή ή ιστορικές ανακρίβειες, έχεις έρθει στον κινηματογράφο για να δείς μια ταινία φαντασίας, ένα κινέζικο μύθο με τέρατα και ήρωες, μια ιστορία πολέμου, σε ένα διαφορετικό κόσμο, γεμάτο με καταπληκτικά στοιχεία κινεζικού πολιτισμού και όμορφα τοπία.

Αυτό είναι το Σινικό Τείχος , μια καλογυρισμένη, γρήγορη και θεαματική ταινία, από τις καλύτερες του είδους, που αν ξεπεράσεις τις όποιες σεναριακές αφέλειες και τη προβλέψιμη εξέλιξη, η διασκέδαση είναι εγγυημένη. Άλλωστε αυτό είναι κινηματογράφος.

Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού
Ηθοποιοί: Ματ Ντέιμον, Γουίλεμ Νταφόε, Πέντρο Πασκάλ, Άντι Λάου, Τιάν Τζινγκ, Χαν Λου
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Φαντασίας

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss