Skin Cycling: Εσύ τί γνωρίζεις για τη νέα τάση στο skincare;

Ό,τι και αν συμβαίνει ένα είναι βέβαιο: οι ρουτίνες περιποίησης για την επιδερμίδα μας μένουν μια σταθερή αξία στο τέλος της ημέρα μας. Ναι, καθώς το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, είναι σημαντικό να το κρατάμε υπό έλεγχο με συστατικά που θρέφουν και το καταπραΰνουν. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι beautistas στο TikTok τώρα μας συστήνουν μια νέα τάση που ονομάζεται «skin cycling», η οποία έχει συγκεντρώσει καλές κριτικές. Συγκεκριμένα, η Whitney Bowe, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, εφηύρε το συγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών.
Τι είναι το skin cycling;
Η μέθοδος «skin cycling» ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα τεσσάρων νυχτών όπου εναλλάσσεται η χρήση ενεργών συστατικών, αφήνοντας το δέρμα μας να ξεκουραστεί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία: νύχτα απολέπισης, νύχτα ρετινοειδούς, νύχτα ανάκαμψης, νύχτα ανάκαμψης, επανάληψη. Έτσι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ενεργά συστατικά στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας, ενώ παράλληλα θα ελαχιστοποιήσουμε τον ερεθισμό ενισχύοντας εκείνες τις απαραίτητες νύχτες αποκατάστασης.
Η Δρ. Bowe ξεκίνησε να δημιουργήσει μια στρατηγική ρουτίνα που εφαρμόζει όλα τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση απολεπιστικών και ρετινόλης, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του δέρματος με δύο βραδιές αφιερωμένες στην «ανάρρωση». «Ο κόσμος της περιποίησης του δέρματος γινόταν υπερβολικά περίπλοκος και όταν άκουγα τους ασθενείς μου και εξέτασα πώς το δέρμα τους αντιδρούσε σε διαφορετικές ρουτίνες περιποίησης, είδα την ανάγκη να εξορθολογήσω τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους για να βελτιστοποιήσω την υγεία του δέρματος τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Whitney Bowe.
Την πρώτη νύχτα του προγράμματος, η Δρ Bowe. συνιστά την απολέπιση του δέρματος με ένα χημικό απολεπιστικό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss