Skincare στο σπίτι: Ο απόλυτος οδηγός για τέλεια επιδερμίδα – ELLE

Skincare στο σπίτι: Ο απόλυτος οδηγός για τέλεια επιδερμίδα

Η επικαιρότητα και οι απότομες αλλαγές στη ζωή μας σίγουρα δεν βοηθούν την ψυχολογία μας. Είναι στο χέρι μας όμως να κάνουμε αυτές τις μέρες λίγο πιο ευχάριστες, να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας, να χαλαρώσουμε και φυσικά να μείνουμε αισιόδοξες. Ευκαιρία λοιπόν για skincare που μόνο καλό θα κάνει στην επιδερμίδα μας και σίγουρα τα αποτελέσματα θα τα απολαμβάνεις και όταν βγεις (επιτέλους) από το σπίτι. Μιλήσαμε με τους ειδικούς και συγκεντρώσαμε τους τοπ κανόνες περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσεις για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Skincare Guide

Καθαρισμός 2 φορές την ημέρα

Το γεγονός πως αποφεύγεις το μακιγιάζ, δεν σημαίνει πως πρέπει να παραλείπεις τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου, γιατί πίστεψέ μας τον χρειάζεσαι απόλυτα. Μην ξεχνάς πως work from home σημαίνει και πολύωρη έκθεση στην ακτινοβολία του υπολογιστή, ενώ και το στρες που μας δημιουργεί όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω πανδημίας, καθρεφτίζεται και στο δέρμα μας. Όλα αυτά αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος και τη λιπαρότητα. Ξεκίνησε λοιπόν την ημέρα σου πλένοντας το πρόσωπό σου με ένα προϊόν καθαρισμού με σαλικυλικό οξύ που απομακρύνει τη λιπαρότητα. Πριν πέσεις για ύπνο μπορείς να πλύνεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν.

Καθαριστικό προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες Normaderm Phytosolution, της Vichy.

Γαλάκτωμα καθαρισμού για ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα, της Cetaphil.

Ναι στην ενυδάτωση

Η έλλειψη καθαρού αέρα και βιταμίνης D εμποδίζουν την οξυγόνωση της επιδερμίδας σου και έτσι είναι λογικό να βλέπεις το πρόσωπό σου θαμπό και άτονο, ακόμα και κουρασμένο παρόλο που δεν σου λείπει ύπνος. Η λέξη κλειδί που πρέπει να ξέρεις είναι η εντατική ενυδάτωση, γι’ αυτό και πρέπει να προσθέσεις στην ιεροτελεστία ομορφιάς σου ένα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Β5. Θα χαρίσει στο δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία και λάμψη.
Τοπ τιπ: Πριν εφαρμόσεις το σέρουμ, κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου είτε με τα δάχτυλά σου, είτε με ένα jade roller και μετά απλώνεις το προϊόν. Το δέρμα σου θα αποκτήσει αυτό το plump εφέ που θέλουμε όλες.

Εντατικός ορός ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ Hyalu B5, της La Roche-Posay.

Αντιηλιακό για πάντα!

Έχουμε πει άπειρες φορές πως η αντιηλιακή κρέμα προσώπου δεν λείπει ποτέ από την καθημερινή μας περιποίηση, ούτε το χειμώνα! Ακόμα και τώρα λοιπόν που περνάς τις περισσότερες ώρες στο σπίτι, μην παραλείπεις το αντιηλιακό σου, καθώς οι ακτίνες του ήλιου που περνούν από το παράθυρό σου την ώρα που εργάζεσαι, αρκούν για να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Αντιηλιακή κρέμα προσώπου με SPF 50 Clinique Sun, της Clinique.

Η τέλεια βάση

Αυτές οι ημέρες έχεις την ευκαιρία να αποφύγεις το make-up και αυτό μόνο καλό θα κάνει στην επιδερμίδα σου. Επειδή όμως θέλεις να δείχνεις περιποιημένη στα zoom calls, μπορείς να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα με χρώμα που θα σου χαρίσει ελαφριά κάλυψη, χωρίς να να βαραίνει το δέρμα σου. Must επιλογή κατά τη γνώμη μας!

BB κρέμα BB C’est Magic, της L’Oréal Paris.

Βιταμίνη C για το πρόσωπο

Ξέρεις πως η κατανάλωση βιταμίνης C είναι απαραίτητη για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου απέναντι σε ιούς. Το ίδιο όμως ισχύει και για την επιδερμίδα σου αφού η βιταμίνη C διεγείρει τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης συσφίγγοντας το δέρμα, ενώ επαναφέρει τη φωτεινότητα στην επιδερμίδα, πράγμα που έχουμε όλες απόλυτη ανάγκη.

Αντιρυτιδική κρέμα ημέρας και νύχτας με βιταμίνες Mésolift, της Lierac.

Μην ξεχνάς την απολέπιση

Το peeling αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να δείχνει πιο φρέσκο και σίγουρα πιο καθαρό. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν αφιέρωσε λίγα λεπτά για μια μάσκα αργίλου και θα δεις αμέσως τη διαφορά.

Κρέμα απολέπισης προσώπου Clear & Defend, της Neutrogena.

Απαλά χέρια

Με τόσο πλύσιμο και τόσα αντισηπτικά τα χέρια μας απλά υποφέρουν. Φυσικά και θα συνεχίσεις να τηρείς τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής, μπορείς όμως να φροντίσεις λίγο και τα ταλαιπωρημένα σου χέρια που το έχουν τόση ανάγκη. Μια κρέμα χεριών με μαλακτικές ιδιότητες είναι η τοπ επιλογή τώρα.

Κρέμα χεριών με άρωμα βανίλια, της L’ Occitane.

Περισσότερα beauty trends εδώ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss