Skincare συνήθειες για τέλειο δέρμα και στην καραντίνα | Vita.gr

Η δεύτερη καραντίνα συνεχίζεται και μας αναγκάζει να μένουμε σπίτι και να αποφεύγουμε τις ασκοπές μετακινήσεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα κέντρα αισθητικής παραμένουν κλειστά και η κοινωνική σας ζωή έχει μπει «στον πάγο» δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείτε την περιποίηση του δέρματός σας. Ας δούμε λοιπόν τις skincare συνήθειες που θα σας χαρίσουν τέλειο δέρμα και στην καραντίνα.

*Καθαρισμός προσώπου πρωί και βράδυ

Ακόμη κι αν αυτήν την περίοδο δεν βάφεστε, ο καθαρισμός του προσώπου σας παραμένει απαραίτητο βήμα στην καθημερινή σας περιποίηση. Άλλωστε, αν παραλείπετε τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας αυτή γίνεται επιρρεπής στις φλεγμονές, στα μαύρα στίγματα, στη θαμπή όψη, αλλά και στην πρόωρη γήρανση. Επιλέξτε λοιπόν ένα ήπιο καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας σας και φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ).

*Καθαρισμός και στο… κινητό

Αν εμφανίζετε σπυράκια στα μάγουλα, εκεί όπου ακουμπάτε το κινητό, τότε το smartphone σας χρειάζεται πιο συχνά καθάρισμα. Γι’ αυτό, καλό είναι μία φορά τη μέρα να απολυμαίνετε την οθόνη του κινητού με αντισηπτικό μαντηλάκι.

*Detox από το μακιγιάζ

Η παραμονή στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να αποφύγετε το μακιγιάζ και να αφήσετε το δέρμα σας να «αναπνεύσει». Αντί να απλώσετε foundation, προτιμήστε να εφαρμόσετε μια μάσκα ενυδάτωσης και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί.

*Αντηλιακή σε κάθε μετακίνηση

Όπως συνηθίζουμε να γράφουμε, η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, ακόμη κι όταν έξω έχει συννεφιά. Επομένως, είτε βγαίνετε έξω για να πάτε στο σουπερμάρκετ είτε για σωματική άσκηση, μην βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να έχετε εφαρμόσει αντηλιακή κρέμα.

*Προσοχή στη χρήση μάσκας

Αν υποπτεύεστε ότι η χρήση μάσκας σάς δημιουργεί σπυράκια, δεν είναι η ιδέα σας. Μάλιστα, το φαινόμενο αυτό είναι τόσο συνηθισμένο που έχει βγει και όνομα για αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία συνοψίζεται ως maskne (mask + acne). Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε μια μάσκα που επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει, ενώ παράλληλα σας παρέχει προστασία. Για να το πετύχετε αυτό, η μάσκα πρέπει να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό σας, καλύπτοντας το στόμα και τη μύτη χωρίς να σας σφίγγει. Όσον αφορά στο υλικό της, τα βαμβακερά υφάσματα είναι προτιμότερα, αφού είναι πιο φιλικά προς το δέρμα σε αντίθεση με τα συνθετικά.

*Τα σωστά συστατικά

Αφού διαλέξετε μια μάσκα με καλή εφαρμογή που παράλληλα δεν ερεθίζει το δέρμα σας, πρέπει να σκεφτείτε τι εφαρμόζετε κάτω από αυτή. Προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής, πρέπει να επιλέγετε μη φαγεσωρογόνα (non comedogenic) , oil-free προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Ιδανικά, πρέπει να αποφεύγετε το μακιγιάζ στην περιοχή, ειδικά το βαρύ μακιγιάζ και τις πολλές στρώσεις που φράζουν τους πόρους και οδηγούν σε σπυράκια. Αντιθέτως, ενυδατώστε το δέρμα σας με μια κρέμα που προσφέρει αντηλιακή προστασία.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss