Skincare tips για να προστατεύσετε το δέρμα σας από το κρύο | Vita.gr

Το κρύο και ο ψυχρός αέρας σε συνδυασμό με το ξηρό κλίμα που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους λόγω του κλιματισμού, τείνουν να διαταράσσουν τον υδρολιπιδικό φραγμό και να απογυμνώνουν την επιδερμίδα από τα φυσικά της έλαια και την υγρασία της. Κάπως έτσι, ακόμη και ο λιπαρός τύπος επιδερμίδας μπορεί να αφυδατωθεί αυτήν την περίοδο. Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορεί να προκαλέσει το κρύο στον κανονικό ή ξηρό και ευαίσθητο τύπο δέρματος.

Επομένως, ειδικά αν δεν έχετε λιπαρό δέρμα, καλό είναι να εμπλουτίσετε τη skincare ρουτίνα σας με τις κατάλληλες συνθέσεις, ιδιαίτερα προτού πέσετε για ύπνο. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα επιδιορθώνει τις φθορές της και έχει τον χρόνο να απορροφήσει όλα τα ωφέλιμα συστατικά που της προσφέρετε.

Skincare tips για να προστατεύσετε το δέρμα σας τον χειμώνα

*Επιλέξτε πλούσια καθαριστικά για την αφαίρεση του μακιγιάζ

Αφήστε για λίγο το νερό micellaire και το καθαριστικό με οξέα και δραστικούς παράγοντες και προτιμήστε ένα έλαιο καθαρισμού που καταπραΰνει το δέρμα σας απομακρύνοντας απαλά αλλά αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους. Συνεχίστε τον σχολαστικό καθαρισμό, με μια φόρμουλα πλούσια σε λιπίδια και μαλακτικούς παράγοντες. Όσο πιο πλούσια είναι η σύνθεση, τόσο το καλύτερο.

*Εστιάστε στην ενυδάτωση

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε ένα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφάει ως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Κάντε ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί εντελώς προτού περάσετε στην εφαρμογή ενός ελαίου. Επιλέξτε ένα έλαιο με υψηλής ποιότητας βοτανικά εκχυλίσματα, όπως αναπλαστική λεβάντα, αντιγηραντικό τριαντάφυλλο, ανακουφιστική καλέντουλα, θρεπτικό νυχτολούλουδο. Το έλαιο προσθέτει άλλη μια στρώση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα και τη σφραγίζει.

*Φροντίστε την ανάπλαση της επιδερμίδας σας

Αφού προετοιμάσατε την επιδερμίδα και της προσφέρατε τη βάση της ενυδάτωσης, ήρθε η ώρα της κρέμας. Όσο πιο ξηρή η επιδερμίδα τόσο πιο ενισχυμένη πρέπει να είναι η κρέμα. Επιλέξτε λοιπόν συνθέσεις πλούσιες σε λιπίδια. Αν πάλι έχετε ανάγκη για αντιγήρανση, τότε επιλέξτε μια σύνθεση με ρεσβερατρόλη, ισοφλαβόνες, τετραπεπτίδια, βιταμίνη Ε και λιπίδια, όπως έλαια από argan, αβοκάντο και κράμβη.

Επίσης, αντί για ενυδατική κρέµα, προτού κοιµηθείτε μπορείτε να απλώσετε σε πρόσωπο και λαιµό µια µάσκα που ενισχύει τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, µειώνει την απώλειά του και παράλληλα «γεµίζει» τις λεπτές γραµµές και ρυτίδες. Προτιµήστε µια overnight mask που δεν ξεπλένεται και αφήστε τη να δράσει όλο το βράδυ.

*Ενυδατώστε και τα χείλη

Αφού ολοκληρώσετε την περιποίηση του προσώπου σας, μην παραλείψετε να απλώσετε στα χείλη σας την κατάλληλη σύνθεση που θα τα κάνει απαλά και θα τα ανακουφίσει από το τσούξιμο και το «τράβηγμα». Αποφύγετε τις συνθέσεις με παράγωγα πετρελαίου, parabens και τεχνητά αρώματα, αφού προκαλούν μεγαλύτερη αφυδάτωση και αλλεργική αντίδραση στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Προτιμήστε ένα βάλσαμο εντατικής επανόρθωσης με βούτυρα shea, karate, κακάο, μέλι, βιταμίνη Ε και μελισσοκέρι.

Bonus tip:

Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας νιώσετε ότι το δέρμα σας σάς «τραβάει», πιείτε ένα ποτήρι νερό και ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα mist πλούσιο σε ιαματικό νερό, ιχνοστοιχεία και μέταλλα τα οποία θα δυναμώσουν τον υδρολιπιδικό φραγμό και θα σας ανακουφίσουν από την αίσθηση «τραβήγματος»

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss