Škoda: υλικά ανακυκλώσιμα και φιλικά στο περιβάλλον – FleetNews

Η Škoda AUTO χρησιμοποιεί υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα. Σχεδόν το 1/3 των υλικών που χρησιμοποιούνται στο τελευταίας γενιάς OCTAVIA είναι ανακυκλώσιμα.
Η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και κατά προτίμηση υλικών που έχουν ήδη ανακυκλωθεί μία φορά, είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των αυτοκινήτων. Αυτό ισχύει για το αμάξωμα και το πλαίσιο ενός οχήματος καθώς και για το εσωτερικό του. Σύμφωνα με την Οδηγία 2005/64/ΕΚ της ΕΕ, τουλάχιστον το 85% του βάρους ενός οχήματος πρέπει να είναι ανακυκλώσιμο και ένα επιπλέον 10% τουλάχιστον ανακτήσιμο από πλευράς ενέργειας. Η Škoda AUTO υπερβαίνει αυτές τις απαιτήσεις και εργάζεται σε συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen για την ανάκτηση ποσοστού άνω του 95% που αφορά στο υλικό και στην επαναχρησιμοποίησή του στα μοντέλα της.
Ο Johannes Neft, Μέλος ΔΣ και Επικεφαλής τεχνολογικών εφαρμογών της Škoda AUTO αναφέρει: «Το να μπορείς να ανακυκλώσεις σχεδόν πλήρως ένα αυτοκίνητο αποτελεί ένα ιδανικό σενάριο για έναν κατασκευαστή με βιώσιμο προσανατολισμό. Στη Škoda και στον Όμιλο Volkswagen, έχουμε θέσει ως στόχο να ανακτήσουμε περισσότερο από 95%, πολύ περισσότερο από το 85% που έχει θέσει ως στόχο η ΕΕ. Αυτό που θέλουμε πάνω από όλα είναι να επαναχρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανακυκλωμένα υλικά και να τα διατηρήσουμε σε έναν κύκλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ερευνούμε συνεχώς ακόμη πιο αποτελεσματικές διαδικασίες ανακύκλωσης και νέα υλικά, κατά προτίμηση α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss