«Σκωτσέζικο ντουζ» στους Τούρκους από τη Μόσχα για απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα

Ανώμαλη προσγείωση για το κατοχικό καθεστώς το οποίο διέρρευσε αρχικά σε τ/κ μέσα ενημέρωσης πως τον Νοέμβριο πρόκειται να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Η ρωσική πλευρά διέψευσε επισήμως τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, λέγοντας πως ουδέποτε έγιναν τέτοιες συζητήσεις. Παραμένει ωστόσο άξιο απορίας, ποια ήταν η βάση των πληροφοριών αυτών.
Το αρχικό δημοσίευμα

Πρώτα ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet το οποίο προανήγγειλε έναρξη απευθείας πτήσεων Ρωσίας-κατεχομένων με την πρώτη πτήση σύμφωνα με το δημοσίευμα να πραγματοποιείται στις 15 Νοεμβρίου παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου παράνουμου αεροδρομίου στα κατεχόμενα. Το δημοσίευμα μάλιστα συνέδεε αυτές τις εξελίξεις με ρωσικά αντίποινα στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων.
Οι δηλώσεις Τατάρ

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ ο οποίος έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους» από τη Ρωσία. Σημείωνε μάλιστα πως ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα το καλωσορίσουν ως βήμα ισορροπίας με την Τουρκία.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί ήδη απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο από τη δεκαετία του 1970. «Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Αλλά οι Ε/κ αντιτίθενται με στόχο να εμποδίσουν την πρόοδό μας και να μας γονατίσουν. Η Ρωσία, για τους δικούς της λόγους, αποσύρει αυτήν την ένσταση, εάν μια ιδιωτική εταιρεία θέλει να πετάξει από τη Μόσχα απευθείας στο Ερτζάν, δεν υπάρχει πρόβλημα λέει, από τη στιγμή που λέει ότι είναι η πολιτική της εταιρείας, αυτό θα συμβεί».
Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι όλες οι εξελίξεις σχετικά με τις απευθείας πτήσεις θα πρέπει να είναι σε γνώση της Τουρκίας. Υποστήριξε ότι «η συμμετοχή της νότιας Κύπρου στα εμπάργκο κατά της Ρωσίας επιδείνωσε τις σχέσεις με τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία αισθάνεται άβολα με αυτό».
Δηλώσεις έγιναν και από τον λεγόμενο «υπουργό» μεταφορών του ψευδοκράτους Ερχάν Αρικλί ο οποίος έλεγε στην Γενί Ντουζέν πως γίνονται κάποιες «επίσημες ενέργειες» προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Αρικλί αναφέρθηκε σε αίτηση ιδιωτικής εταιρείας για να πραγματοποιήσει πτήση στις 15 Νοεμβρίου προς τα κατεχόμενα. «Εξετάζουμε την αίτηση. Οι συνομιλίες συνεχίζονται», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει οτιδήποτε που να μπορεί να εμποδίσει τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss