Σκουρλέτης στο Newsbomb.gr: Η χώρα πρέπει να αλλάξει ρότα για να αποφύγει τα χειρότερα

Την άποψη ότι η χώρα θα πρέπει να αλλάξει άμεσα πολιτική κατεύθυνση, έτσι ώστε να «αποφύγει τα χειρότερα» που έρχονται, μέσω πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια προοδευτική κυβέρνηση, καταθέτει μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην κριτική που δέχεται το κόμμα του για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, απαντάει ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «επαρκώς κοστολογημένο και τεκμηριωμένο», σημειώνοντας πως «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει μια νέα περίοδο φτωχοποίησης».
Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στο Newsbomb.grΚύριε Σκουρλέτη, το προηγούμενο Σάββατο, από τη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπολίτευση σας κατηγορεί για «ακατάσχετη παροχολογία». Είναι ρεαλιστικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος σας;Νομίζω πως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από κούφιες υποσχέσεις, ούτε από ανέξοδες υποσχέσεις. Εκείνο που σίγουρα έχει ανάγκη είναι από ένα συνεκτικό πρόγραμμα, κοστολογημένο και με αυτή την έννοια εφαρμόσιμο, που να απαντά στα μεγάλα προβλήματα ανοίγοντας ταυτόχρονα μια νέα προοπτική για την οικονομία και τη χώρα.Η μεγάλη διαφορά,από όσα παρουσίασε αναλυτικά ο ΑλέξηςΤσίπρας, δεν προκύπτει από το μέγεθος των ποσών που απαιτούνται για τον έναν ή τον άλλο τομέα άσκησης πολιτικής, αλλά κυρίως από τη διαφορετική στρατηγική για την έξοδο από το σημερινό τέλμα και την οικονομική κρίση.Στο πρόγραμμά μας είναι ορατές οι διαφορετικές προτεραιότητες σε σχέση με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Για μας καθοριστικό είναι το δημόσιο συμφέρον σε αντιδιαστολή με τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ.Η αλλαγή του εγχώριου παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου, η κινητοποίηση των αυθεντικών παραγωγικών δυνάμεων, έναντι του παρασιτισμού. Και, βεβαίως,η αναβάθμιση του κόσμου της εργασίας. Το μεγάλο δίλημμα σήμερα είναι αν θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις στρατηγικές που οδήγησαν στη χρεωκοπία της χώρας ή θα μείνουμε προσκολλημένοι στις αντικοινωνικές, εγχώριες νεοφιλελεύθερες στρατηγικές που οδήγησαν σ’ αυτήν.Το πρόγραμμά μας είναι επαρκώς κοστολογημένο και τεκμηριωμένο, παρά τα ασύστολα ψεύδη και τους εσκεμμένα λανθασμένους υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών. Άλλωστε, το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα των δικών μας προτάσεων, σε σχέση με αυτό της κυβέρνησ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss