Οι Σλοβένοι στην κορυφή της Ευρώπης

Η μοναδική αήττητη του Ευρωμπάσκετ, παρά τις όποιες ατυχίες στον τελικό απέναντι στη Σερβία, κατέκτησε δίκαια και επάξια την Ευρωπαϊκή “κούπα” και έδειξε ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον.

Μια ελληνική παροιμία λέει ότι η “Καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”. Ο τελικός όμως της περασμένης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με την παροιμία. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ισορροπημένο με τη Σλοβενία να προηγείται και αναμενόταν “καυτή” συνέχεια. Στην τρίτη περίοδο η Σλοβενία δέχθηκε ένα σοβαρότατο πλήγμα. Ο Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αστράγαλο, τέθηκε εκτός αγώνα και η ψυχολογία της Σλοβενίας κατακεραυνώθηκε.

Αλλεπάλληλα airball από πλευράς Σλοβένων, και σημαντικά καλάθια από τη Σερβία που μείωσε μέχρι και σε 63-61, 12 λεπτά πριν το τέλος άλλαξαν τη ροή της αναμέτρησης. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Ντράγκιτς (35 πόντοι) έπαθε πολλές κράμπες και δεν μπορούσε να βοηθήσει. Οι Σέρβοι πήραν ψυχολογία, και με καλάθι του Μάτσβαν η Σερβία προηγήθηκε με 78-77 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο τελικός έμοιαζε τελειωμένος. Οι Σέρβοι έπρεπε μονάχα να κάνουν διαχείριση της κατάστασης, να τελειώσουν 4-5 επιθέσεις και να βγάλουν 3 άμυνες. Δεν υπολόγισαν όμως σε έναν παίχτη των Σλοβένων, και αναφέρομαι φυσικά στον Κλέμεν Πρέπελιτς. Δύο συνεχόμενα τρίποντα και σωστές δημιουργικές αποφάσεις έβαλαν τη Σλοβενία στο παιχνίδι, ανέτρεψαν το σκορ και προηγήθηκαν με 86-82 και μαζί με τις εξαιρετικές άμυνες πάνω στον Μπογκντάνοβιτς, διαμόρφωσαν το τελικό 93-85.

Κάπως έτσι η Σλοβενία με “ατσαλένιο” χαρακτήρα και υψηλή μπασκετική τεχνική, στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της και απέδειξε πως αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον στις επόμενες διοργανώσεις.

Πηγές:Youtube,ΕΡΤ,Eurobasket 2017,gazzetta.gr

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss