Snapdragon W5 Gen 1 και Plus Gen 1: Νέες πλατφόρμες hardware από την Qualcomm για wearables

H Qualcomm ανακοίνωσε πρόσφατα τις πλατφόρμες Snapdragon W5 Plus Gen 1 και Snapdragon W5 Gen 1 για φορετές συσκευές (wearables).

Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις -και από τον ανταγωνισμό- οι νέες ονομασίες συνοδεύονται από σημαντικές αλλαγές στο hardware, καθώς όπως λέει η εταιρεία, η νέα πλατφόρμα hardware έχει ανασχεδιαστεί ριζικά. Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι αναπτύσσει τις πλατφόρμες τα τρία τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα δείχνουν, τουλάχιστον στα χαρτιά, εντυπωσιακά.

Οι δύο πλατφόρμες, σύμφωνα με την Qualcomm, προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας για τις φορετές συσκευές. Η εταιρεία όχι μόνο υπόσχεται δραματικά βελτιωμένη εμπειρία χρήσης αλλά και ότι η εξοικονόμηση ενέργειας όχι μόνο είναι καινοτομική, αλλά «game-changing».
Οι βασικές αναβαθμίσεις αφορούν τα ultra-low power Bluetooth και low-power ολοκληρωμένα για τα WiFi, GNSS και audio. H υβριδική αρχιτεκτονική τους, περιλαμβάνει επίσης καταστάσεις χαμηλής ενέργειας, όπως Deep Sleep και Hibernate. Το SoC είναι ολοκαίνουριο και πλέον κατασκευάζεται στα 4nm, σηματοδοτώντας ένα πραγματικό άλμα σε σύγκριση με τα 12nm της προηγούμενης γενιάς. Ο συνεπεξεργαστής κατασκευάζεται στα 22nm ενώ τα modem, RFFE και Bluetooth είναι επίσης ανασχεδιασμένα.
Με τις νέες της πλατφόρμες, η Qualcomm δεν έχει μόνο στόχο την αγορά των smartwatches ή των smartbands, αλλά κοιτάζει και προς άλλα προϊόντα, για παιδιά, ηλικιωμένους ή ακόμα και προς τις βιομηχανικές εφαρμογές. Η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με εταιρείες για να φέρει τις νέες της πλατφόρμες στην αγορά μέσω νέων φορετών συσκευών. Ήδ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss