SOS για τις φάλαινες στην Αυστραλία: 200 έχουν πεθάνει, μάχη για να σωθούν άλλες 35

Περίπου 200 φάλαινες – πιλότοι έχουν πεθάνει και μόλις 35 παραμένουν ζωντανές καθώς ένα μεγάλο κοπάδι βρέθηκε να έχει εξοκείλει την Τετάρτη σε αβαθή περιοχή, σε μια παραλία της Τασμανίας.

Σύμφωνα με το CNNi, ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης από κλιμάκια της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής της Τασμανίας.

«Επικεντρωνόμαστε κυρίως σήμερα στο να ξεκινήσουμε πραγματικά την επιχείρηση διάσωσης και να απελευθερώσουμε [τις φάλαινες]», δήλωσε την Πέμπτη ο Μπρέντον Κλαρκ της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής της Τασμανίας.

«Έχουμε επίγνωση ότι κάποιες από αυτές μπορεί να ξαναβγούν στην παραλία και έτσι θα τις παρακολουθούμε στενά», πρόσθεσε ο Κλαρκ.

Οι διασώστες είχαν προηγουμένως εκτιμήσει ότι περίπου οι μισές από τις φάλαινες ήταν ακόμη ζωντανές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από σχεδόν δύο χρόνια στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί αντίστοιχο συμβάν, όταν είχαν εξοκείλει σχεδόν 500 φάλαινες – πιλότοι, από τις οποίες είχαν επιβιώσει μόλις περίπου 100.

Οι λόγοι των περιστατικών αυτών δεν είναι γνωστοί.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι ομάδες κητών εξοκείλουν αφού αναζητούν τροφή πολύ κοντά στις ακτές.

Εξάλλου οι φάλαινες – πιλότοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα και συχνά ακολουθούν μέλη της ομάδας τους που περιπλανώνται και έτσι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss