Σουηδία: Για τρομοκρατία θα δικαστεί ο 33χρονος που σκότωσε ψυχίατρο

Ο 33χρονος Σουηδός δολοφόνησε γνωστή ψυχίατρο και σχεδίαζε να σκοτώσει την ηγέτιδα ενός πολιτικού κόμματος

Με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» και της «προετοιμασίας τρομοκρατικού εγκλήματος» βαρύνεται ένας 33χρονος Σουηδός που τον περασμένο Ιούλιο δολοφόνησε γνωστή ψυχίατρο και σχεδίαζε να σκοτώσει την ηγέτιδα ενός πολιτικού κόμματος.
Ο Τέοντορ Ένγκστρεμ συνελήφθη το καλοκαίρι, αφού μαχαίρωσε και σκότωσε τη γνωστή στη Σουηδία ψυχίατρο Ινγκ-Μαρί Βίσελγκρεν, 64 ετών, στο Βίσμπι του νησιού Γκότλαντ, όπου διεξαγόταν το πολιτικό φεστιβάλ Αλμεντάλεν, στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας.

Μετά τη σύλληψή του, η αστυνομία βρήκε ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες σχεδίαζε να δολοφονήσει την τότε ηγέτιδα του Κεντρώου Κόμματος, την Άνι Λέεφ, η οποία βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.
Ο Ένγκστρεμ ομολόγησε το έγκλημα. Από την ψυχιατρική εξέταση που διέταξε το δικαστήριο διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η δολοφονία της Βίσελγκρεν θεωρείται «τρομοκρατική ενέργεια» καθώς σχεδιάστηκε «για να προκαλέσει φόβο στον πληθυσμό ή σε μέρος του πληθυσμού». Το ίδιο ισχύει για τον σχεδιασμό της δολοφονίας ή της επίθεσης σε βάρος της Λέεφ.

Λίγες εβδομάδες πριν από τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος αγόρασε ένα δίκοπο μαχαίρι, δύο σπαθιά και ένα τόξο με βέλη. Είχε στη διάθεσή του λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαν οι δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί μία εβδομάδα.
Σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ένγκστρεμ είχε διασυνδέσεις με τη NMR, μια νεοναζιστική σκανδιναβική οργάνωση.
Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.
Η Λέεφ παραιτήθηκε από την ηγεσία του Κεντρώου κόμματος τον Σεπτέμβριο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss