Σουηδία: Η νέα κυβέρνηση προβαίνει σε περικοπές στη διεθνή βοήθεια

Από το 1975, η Σουηδία υπερβαίνει τη σύσταση του ΟΗΕ προς τις χώρες να αφιερώνουν τουλάχιστον το 0,7% του εθνικού πλούτου τους σε διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια.

Η Σουηδία, μία από τις κύριες χώρες παγκοσμίως που συνεισφέρουν στην αρωγή για την ανάπτυξη, θα πραγματοποιήσει δραστικές περικοπές στις πιστώσεις που παρέχει για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκε σήμερα από τη νέα κυβέρνηση της δεξιάς.
Για τον προϋπολογισμό της για το 2023, η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον προβλέπει να μειώσει τη σουηδική διεθνή αρωγή κατά 7,3 δισεκ. κορώνες (περίπου 670 εκατ. ευρώ) τον ερχόμενο χρόνο και κατά 2,2 δισεκ. επιπλέον το 2024, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού που παρουσίασε.

Με τη μείωση της αρωγής κατά περίπου 15% σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν, το βασίλειο θα εγκαταλείψει επίσης το στόχο του να αφιερώνει στη διεθνή βοήθεια το 1% του ΑΕΠ του.
Κυρίως θα μειωθούν οι πιστώσεις για την αρωγή προς τους πρόσφυγες, στις οποίες επιβάλλεται ως ανώτατο όριο το 8% του συνολικού ύψους των πιστώσεων.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Donor Tracker, η Σουηδία ήταν πέρυσι σε απόλυτες τιμές η όγδοη χώρα στον κόσμο που προσέφερε τη μεγαλύτερη διεθνή βοήθεια και η τρίτη σε σύγκριση με την οικονομία της, καθώς προσέφερε το 0,92% το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss