Σούνακ: Το 65% του υπουργικού συμβουλίου έχει πάει σε ιδιωτικό σχολείο

Η αναλογία αυτή μοιάζει αρκετά με εκείνη του υπουργικού συμβουλίου της Τρας (68%) και του πρώτου υπουργικού συμβουλίου του Τζόνσον (64%).

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ συνεχίζει την τάση που είχαν υιοθετήσει οι προκάτοχοί του Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας καλύπτοντας και ο ίδιος τις θέσεις των μελών του υπουργικού του συμβουλίου με πρόσωπα που έχουν αποφοιτήσει από ιδιωτικά σχολεία, όπως προκύπτει από νέα στοιχεία.
Περίπου 65% των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου φοίτησαν σε ιδιωτικά σχολεία, περιλαμβανομένου και του ίδιου του Σούνακ ο οποίος πήγε στο Winchester College όπως και τρία από τα πιο υψηλόβαθμα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ (στο Charterhouse School στο Σάρεϊ), ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι (στο Colfe’s School στο Γκρίνουιτς του νοτιοανατολικού Λονδίνου) και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν (στο Heathfield School στο Πίνερ του βορειοδυτικού Λονδίνου).

Η αναλογία αυτή μοιάζει αρκετά με εκείνη του υπουργικού συμβουλίου της Τρας (68%) και του πρώτου υπουργικού συμβουλίου του Τζόνσον (64%), αλλά είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με εκείνη επί Τερέζας Μέι το 2016 (30%).
Το ποσοστό των υπουργών που φοίτησαν σε ιδιωτικό σχολείο είναι επίσης υψηλότερο σε σχέση με εκείνο επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον το 2015 (50%) και πολύ υψηλότερο από το 32% επί πρωθυπουρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss