SpaceX: Απόλυση τουλάχιστον 5 ατόμων μετά τη δημοσίευση επικριτικής επιστολής κατά του Elon Musk

Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας SpaceX, απέλυσε τουλάχιστον πέντε υπαλλήλους αφού διαπίστωσε ότι είχαν συντάξει και δημοσιεύσει μια επιστολή που επέκρινε τον ιδρυτή Elon Musk προτρέποντας τα στελέχη να αλλάξουν την κουλτούρα της εταιρείας.

Οι New York Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι η SpaceX απέλυσε υπαλλήλους που σχετίζονται με την επιστολή, επικαλούμενοι τρεις υπαλλήλους με γνώση της κατάστασης, χωρίς να γίνει γνωστός ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν απολυθεί. Σε email της, η πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, ανέφερε ότι η εταιρεία διερεύνησε και «απέλυσε έναν αριθμό εργαζομένων που εμπλέκονται με την επιστολή», ανέφεραν οι New York Times.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στο email της η Shotwell ενημερώνει ότι οι υπάλληλοι που εμπλέκονται με τη δημοσίευση της επιστολής απολύθηκαν επειδή έκαναν το υπόλοιπο προσωπικό να αισθάνεται «άβολα, φοβισμένο, απειλούμενο αλλά και θυμωμένο επειδή η επιστολή τους πίεζε να υπογράψουν κάτι που δεν αντανακλούσε τις απόψεις τους». 
Ο δισεκατομμυριούχος Musk επιδιώκει την εξαγορά του Twitter με το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει καταστήσει σαφές ότι υποστηρίζει έναν πιο ελεύθερο έλεγχο του λόγου στη γνωστή υπηρεσία. Την Πέμπτη, δήλωσε στους υπαλλήλους του Twitter ότι η πλατφόρμα θα πρέπει να επιτρέπει «αρκετά εξωφρενικά πράγματα», αρκεί το περιεχόμενο να μην είναι παράνομο. Η επιστολή της SpaceX, με τίτλο “Μια ανοιχτή επιστολή προς τα στελέχη της SpaceX”, που είδε το Reuters, αποκαλεί τον Musk «αντιπερισπασμό και ντροπή» για την εταιρεία που ίδρυσε.
Με μια λίστα τριών αιτημάτων, οι συντάκτες της επιστολής αναφέρουν ότι «η SpaceX πρέπει να …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss