Σπάνιες φωτογραφίες αρχηγών και μελών της ινδιάνικης φυλής Cree

Πριν φτάσουν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική, στον Καναδά ζούσαν πολλές ινδιάνικες φυλές. Σήμερα περίπου 600 φυλές έχουν αναγνωριστεί από την κυβέρνηση του Καναδά και αποκαλούνται «Πρώτα έθνη». Ανάμεσά τους είναι και οι Κρι, μια από τις μεγαλύτερες φυλές που αριθμεί περίπου 200.000 μέλη. Η λέξη Κρι προέρχεται από τη διάλεκτο ινδιάνικης φυλής που ζούσε στη βόρεια Αμερική και χρησιμοποιείτο για να περιγράψει τους πληθυσμούς που ζούσαν στον κόλπο Χάντσον. Οι Κρι ήταν ινδιάνοι των δασών και κατοικούσαν στα βόρεια του σημερινού Κέμπεκ, του Οντάριο και της Μανιτόμπας.

Όσοι εγκαταστάθηκαν σε λιβάδια ονομαζόνταν «Κρι της πεδιάδας» και κυνηγούσαν κυρίως βουβάλια. Όσοι έμεναν σε δασικές εκτάσεις ονομαζόνταν «Κρι του δάσους» και επιδίδονταν σε κυνήγι αρκούδων, ελαφιών, κουνελιών και σε ψάρεμα τούρνας και σολομού. Χωρίζονταν σε οκτώ ομάδες, με βάση τη διάλεκτο και την περιοχή που έμεναν….

Χρησιμοποιούσαν τόξα, μαχαίρια και τσεκούρια και κοσμούσαν το κεφάλι τους με δέρματα που ήταν διακοσμημένα με φτερά. Τα σπίτια τους ήταν κατασκευασμένα από ξύλο σημύδας, ενός δέντρου που φύεται σε όλο το βόρειο ημισφαίριο και ήταν καλυμμένα με δέρματα βουβαλιών. Πίστευαν στο «Μεγάλο Πνεύμα», σύμφωνα με το οποίο όλα τα φυσικά αντικείμενα έχουν ψυχή και πνεύμα. Οι πιο γνωστοί αρχηγοί των Κρι ήταν οι «Μεγάλο παιδί», «Λάμψη στον Ουρανό» , «Μεγάλη αρκούδα» και «Ωραία Μέρα». Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες της φυλής Κρι που τραβήχτηκαν τον περασμένο αιώνα στα ινδιάνικα χωριά του Καναδά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss