Σπείρα διακινητών κοκαΐνης συνελήφθη στην Καλαμάτα

Η σπείρα που συνελήφθη είχε έσοδα 100.000 ευρώ από κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο από τον περασμένο Φεβρουάριο στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών σε περιοχές της Αθήνας και υπολογίζεται πως είχε «μαύρα» έσοδα πάνω από 100.000 ευρώ.
Οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην εξάρθρωση της σπείρας, με ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 31 και 53 και δυο Έλληνες 49 και 70 ετών. Στην κατοχή του 31χρονου αλλοδαπού που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, κατασχέθηκε ένα πλαστό δελτίο ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας.

Κατά τις έρευνες που έγιναν ταυτόχρονα σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα και χώρους που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των ναρκωτικών, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 134,75 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 128,47 γραμμαρίων, 25 ναρκωτικά χάπια, πέντε ζυγαριές ακριβείας και εννέα κινητά τηλέφωνα με συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία «αχυράνθρωπων».
Ακόμη, κατασχέθηκαν 4.710 ευρώ, 130 λίρες Αγγλίας, 100 δολάρια Αυστραλίας, 500 λεκ Αλβανίας και πλήθος κοσμημάτων που έπαιρναν ως ανταλλάγματα για την πώληση ναρκωτικών. Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss