Spring Alert: Το βραχιόλι του Μάρτη και η σημασία του

Σε λίγα 24ωρα υποδεχόμαστε τον Μάρτιο και έχουμε κάθε λόγο να χαρούμε γι’ αυτό. Αρχικά ο συγκεκριμένος μήνας αποτελεί τον πρώτο της Άνοιξης οπότε επισήμως πια αποχαιρετάμε τον χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα φορέσουμε στο χέρι μας το περίφημο βραχιολάκι που μας υπενθυμίζει ότι διανύουμε την ωραιότερη εποχή του έτους.

Σύμφωνα με το έθιμο, από την 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά». Τα παλαιότερα χρόνια το κατασκευάζαμε στο σπίτι με τη βοήθεια της μαμάς όμως πλέον στην αγορά υπάρχουν υπέροχα βραχιόλια-κοσμήματα που ειλικρινά όλες θα θέλαμε να φορέσουμε.

Το συγκεκριμένο βραχιόλι (σύμφωνα πάντα με την παράδοση), το φοράνε κυρίως τα παιδιά για να μην «καούν» από τον καυτό, ανοιξιάτικο ήλιο. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ο ήλιος του Μαρτίου παραμένει «ύπουλος» και επίφοβος για εγκαύματα. Στο τέλος λοιπόν του μήνα, τα παιδιά βγάζουν το βραχιόλι ή αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές για να το πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.

Δες επίσης: Μέσα στον κρύο χειμώνα, μία διάσημη celeb εμφανίστηκε με κοντό σορτς

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @polymerclaynas

Στη gallery που ακολουθεί βρήκαμε για εσένα μερικά από τα ωραιότερα μαρτάκια της αγοράς.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss