Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα χρήματα που κέρδισε στην Αστάνα, άνοδος μιας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε στον τελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά εξασφάλισε ένα σημαντικό ποσό από την πορεία του στο Astana Open, κερδίζοντας παράλληλα και μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο «Νόλε» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος δεν τα κατάφερε σε ακόμα έναν αγώνα τίτλου σε ATP 500.
Συνολικά, αυτός ήταν ο 14ος χαμένος τελικός, για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος, πάντως, εξασφάλισε ένα σεβαστό ποσό. Συγκεκριμένα, θα πάρει 191.180 δολάρια, ενώ ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέκτησε τον 90ο τίτλο καριέρας σε 128 τελικούς εξασφάλισε το ποσό των 355.310 δολαρίων.

Επίσης, ο Τσιτσιπάς κερδίζει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη κι από το Νο5 θα βρεθεί στο Νο6. Ο Έλληνας τενίστας έχει 5065 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει 5245.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς. «Το νιώθω σαν επανάληψη, έχει γίνει τόσες πολλές φορές. Θέλω να συγχαρώ τον Νόβακ, δεν σταματώ να το κάνω. Τι να πω, είσαι απίθανος, ένας φοβερός επαγγελματίας μέσα κι έξω από το γήπεδο. Δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον αυτό το τρόπαιο (σ.σ. απευθυνόμενος στον Τζόκοβιτς). Νιώθω λίγο ένοχος που σήμερα εκνευρίστηκα, γιατί το τρόπαιο ανήκε στον Νόβακ. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε στον τελικό και ήταν εδώ όλη την εβδομάδα. Δεν περίμενα να είναι τόσο ζεστή η φιλοξενία ερχόμενος εδώ. Ερωτεύτηκα τον κόσμο και την κουζίνα εδώ πέρα. Άξιζε στο Καζακστάν να έχουν ένα τέτοιο τουρνουά. Φεύγω ικανοποιημένος και ευχαριστώ την ομάδα μου για τη στήριξή τους», τόνισε μέσα σε αποθέωση από το κοινό που φώναζε ρυθμικά το όνομά του.

Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του, απάντησε: «Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαι βέβαιος πως θα έχει πολλές νίκες εδώ, είσαι πολύ νέος ακόμη. Είσαι ένας φοβερός ανταγωνιστής, εσύ και η οικογένειά σου. Είστε μια ωραία ομάδα. Το μέλλον είναι λαμπρό το μέλλον για σένα».

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss