Στέλιος Καλαθάς: Ήταν σαν να μας περίμενε ο Άγιος Παΐσιος

Μια εφ’ όλης της συνέντευξη παραχώρησε ο Στέλιος Καλαθάς στην εφημερίδα “On Time” και την δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την γνωριμία με τον Άγιο Παΐσιο και την δύναμη της πίστης.

Στέλιος Καλαθάς: Ήταν σοκ για όλη την οικογένεια, μετά από ιατρικό λάθος τού έκοψαν τα πόδια | Madata.GR

Είσαι πολύ κοντά στη θρησκεία. Γνώρισες τον Άγιο – γέροντα τότε – Παΐσιο ο οποίος σου άλλαξε τη ζωή. Μίλησε μου για αυτό.

Είχα πραγματικά την ευλογία να συναντήσω τον τότε γέροντα Παΐσιο, όπου την τρίτη φορά με είχαν παρακαλέσει κάποιοι φίλοι μου τυφλοί να τους συνοδέψω στον Άγιον Όρος, όπου έχω πάει 13 φορές κι είναι ένα ταξίδι που κάθε τόσο το κάνω. Πηγαίνω σε μια κοιτίδα που επαναφορτίζομαι και καθαρίζει το μυαλό και η σκέψη μου.

Τους συνόδευσα λοιπόν και περπατάγαμε για πολλή ώρα στο μονοπάτι μέσα στο δάσος για να βρούμε την καλύβα του γέροντα Παϊσιου. Τον βρήκαμε και τους μίλησε με πάρα πολύ ωραία λόγια. Ήταν πραγματικά μια ευλογημένη στιγμή και εκεί έβλεπες το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων και την ταπεινότητα. Γιατί η αγιοσύνη έρχεται μέσα από την ταπεινότητα. Ήταν σαν να μας περίμενε ο γέροντας.

Μέσα σε λίγα λεπτά, τους έκανε να δουν με τα μάτια της ψυχής τους και να επικοινωνήσουν με όμορφες σκέψεις και διδαχές. Ήταν πραγματικά ένας πολύ πνευματικός και χαρισματικός άνθρωπος, για αυτό όταν έμαθα ότι αγιοποιήθηκε δεν εξεπλάγην. Όποιον τον γνώριζε και έβλεπε αυτό το φως στο βλέμμα του, καταλάβαινε ότι επρόκειτο για έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Ο Στέλιος Καλαθάς εξομολογείται για τη συνάντησή του με τον γέροντα Παϊσιο | Zappit

Ο γέροντας σου έδωσε μια συμβουλή, «όταν είσαι σε μια δύσκολη περίοδο να κοιτάς τον ουρανό και να λες ότι και αυτό θα περάσει». Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες με αυτόν τον τρόπο στον ουρανό για να σου περάσει κάτι προσωπικό σου πολύ δύσκολο;

Προσπαθώ πάντα να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να στρέφω την σκέψη μου προς τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Κάθε τι που μας φέρνει ο Θεός στο δρόμο μας δεν το φέρνει τυχαία. Είναι μια δοκιμασία που πρέπει να την περάσουμε για να βγούμε νικητές, έστω κι αν αυτή η νίκη έχει απώλειες.

Οι απώλειες είναι μέσα στην κανονικότητα της ζωής κι είναι κάτι που το διδάσκω στις ομάδες μου γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν θέμα με αυτές. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα στη ζωή μας αλλάζουν. Άρα όσο πιο έτοιμοι είμαστε για αυτές τις αλλαγές που θα έρθουν ούτως ή άλλως, τόσο πιο μεγάλη ειρήνη θα έχουμε μέσα μας και δεν θα ταραζόμαστε με το οτιδήποτε μπορεί να χάσουμε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss