Στη διεθνή πρωτοβουλία ResolveTSL για τον έλεγχο της υπέρτασης ο ΕΟΔΥ

Την πρωτοβουλία Resolve to Save Lives για τον έλεγχο της υπέρτασης και το διεθνές πρόγραμμα HEARTS για τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έχουν υιοθετήσει περισσότερες από 30 χώρες.   

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Resolve to Save Lives και τέως Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, Dr. Thomas R. Frieden, επισκέφθηκε την Κεντρική Υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο Dr. Frieden συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη και τη διοίκηση του Οργανισμού. Η πρωτοβουλία Resolve to Save Lives θα υποστηρίξει τον ΕΟΔΥ στην εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου της υπέρτασης στην Ελλάδα.
Ο Dr. Frieden διετέλεσε Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, στη διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Κατείχε επίσης την θέση του επιτρόπου του Τμήματος Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης από το 2002 έως το 2009. Σήμερα διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Resolve to Save Lives, μιας πενταετούς πρωτοβουλίας με οικονομικό προϋπολογισμό 225 εκατομμυρίων δολαρίων, για την πρόληψη επιδημιών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Επισκέπτεται την Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του ΕΟΔΥ για μια σειρά συναντήσεων με στελέχη του Οργανισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Ελλάδας και του Υπουργείου Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, για να συζητήσουν διεξοδικά πιθανές συνεργασίες με τoν Οργανισμό του Dr. Frieden.
Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέες υπο-παραλλαγές της Όμικρον 5 στην Ελλάδα

Πλύσιμο χεριών: Η συνήθεια της πανδημίας που δεν πρέπει να ξεχάσουμε
Η Ε.Ε. υιοθετεί παγκόσμια στρατηγική για την Υγεία


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss