Στην Έδεσσα ο γάιδαρος έγινε άγαλμα και στη «Γαϊδουροχώρα» μάθημα συμπεριφοράς σε μαθητές

Έχει μεγάλα αυτιά, πηγαίνει συχνά στον οδοντίατρο, φροντίζει τα άκρα του κάνοντας …πεντικιούρ, είναι πιστός φίλος, πολύ υπομονετικός χαρακτήρας και συχνά πρωταγωνιστεί σε κινούμενα σχέδια.

Ποιος θα μπορούσε να πειράξει αυτό το αξιαγάπητο άκακο πλάσμα; Κι όμως, συνέβη. Μετά το περιστατικό στο Γραμμένο των Ιωαννίνων, που ιδιοκτήτης βασάνισε το γάιδαρό του και στη συνέχεια το άτυχο ζωντανό υπεβλήθη σε ευθανασία, πολλές καταγγελίες που αφορούν σε παρόμοια μεταχείριση των συντροφικών αυτών ζώων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Μαζί μ αυτές όμως έρχονται και οι πράξεις αγάπης για τα συμπαθή τετράποδα που μόνο από προσφορά στον άνθρωπο ξέρουν.
Γιατί ευτυχώς είναι πολλοί οι άνθρωποι που έζησαν και ζουν με τα συμπαθή υπομονετικά τετράποδα, τα οποία -όπως λένε- αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Στην Έδεσσα υπάρχει, εδώ και χρόνια, άγαλμα αφιερωμένο στην προσφορά του γαϊδάρου κατά τις τις περασμένες δεκαετίες ενώ δυο φίλοι στο Κορωπί μεγαλώνουν σήμερα 19 γαϊδούρια, που σύντομα θα «συναντούν» διαδικτυακά τους μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο χώρο τους.

Στο παρελθόν: Ο «Μένιος» και ο «Ντίνος» της Εδεσσας

Αρχές δεκαετίας του εξήντα, ο «Μένιος» και ο «Ντίνος», δυο από τα δεκάδες γαϊδούρια στην Έδεσσα, έκαναν καθημερινά δρομολόγια για να μεταφέρουν κοφίνια με κεράσια ή ξύλα για τις μεγάλες σόμπες των πετρόχτιστων σπιτιών. Ήταν οι αχώριστοι φίλοι των ιδιοκτητών τους. Συνοδοιπόροι και βοηθοί των αγροτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss