Στο 4,06% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Σε υψηλά επίπεδα τριμήνου ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου , μετά τις ανακοινώσεις της Fed πως θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Το spread διαμορφώνεται στις 248 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 4,06%. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 3,2% και το 15ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,22%.
Ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η Federal Reserve «πρέπει να συνεχίσει μέχρι να τελειώσει η δουλειά» και χρησιμοποίησε την ομιλία στο Jackson Hole για να δώσει το πιο επιθετικό μήνυμά του μέχρι σήμερα σχετικά με την αποφασιστικότητα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να τιθασεύσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό ανεβάζοντας τα επιτόκια.

Ο Πάουελ είπε ότι η μείωση του πληθωρισμού πιθανότατα θα οδηγήσει σε «μια διαρκή περίοδο ανάπτυξης κάτω από την τάση» και προέβλεψε ότι «πολύ πιθανόν θα υπάρξει κάποια άμβλυνση στις συνθήκες στην αγορά εργασίας».
«Αυτά είναι το ατυχές κόστος της μείωσης του πληθωρισμού», είπε ο Πάουελ καθώς προέβλεψε «κάποιο πόνο» για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας: «Αλλά μια αποτυχία αποκατάστασης της σταθερότητας των τιμών θα σήμαινε πολύ μεγαλύτερο πόνο».

Οι δηλώσεις είχαν σκοπό να διαλύσουν τις αμφιβολίες σχετικά με την αποφασιστικότητα της Fed να συνεχίσει να πιέζει την οικονομία των ΗΠΑ για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό μετά την έναρξη της πιο επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss