Στο 4,3% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Αύξηση αποδόσεων καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα, εν μέσω πωλήσεων από την πλευρά των επενδυτών.

Το spread διαμορφώνεται στις 213 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 4,03%. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 3,3% και το 15ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,5%.
Η ανοδική κίνηση των αποδόσεων σχετίζεται με τις αποφάσεις της ΕΚΤ την παρελθούσα εβδομάδα. Το βασικό μήνυμα που έστειλε η ΕΚΤ, βάζοντας φρένο σε όποιες προσδοκίες για στροφή σε μια πιο ήπια στάση πολιτικής, ήταν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν, μιας και ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Το μήνυμα που έδωσε ήταν πιο επιθετικό από ό,τι ανέμενε η αγορά, οδηγώντας έτσι σε ισχυρό sell-off τα ομόλογα της ευρωζώνης, με τις αποδόσεις των τίτλων του πυρήνα αλλά και της περιφέρειας να αυξάνονται κατά 7%-8%. Οπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, «τα επιτόκια θα πρέπει ακόμη να αυξηθούν σημαντικά με σταθερό ρυθμό προκειμένου να διαμορφωθούν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά για να διασφαλιστεί η έγκαιρη επαναφορά του πληθωρισμού στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%». Αναλυτές εκτιμούν πως το τελικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στο 3%. Η Λαγκάρντ εξήγησε ότι θα ακολουθήσουν αυξήσεις της τάξης των 50 μ.β., και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το παιχνίδι θα έχει διάρκεια» (long game), όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss