Στο 5% εκτοξεύθηκε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Σε υψηλά επίπεδα τριμήνου ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 625 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,95%, από 1,05% τον Αύγουστο. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.421 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,27 φορές.

Το spread διαμορφώνεται στις 266 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 5%. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,16% και το 15ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,938%.

Η άνοδος του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου θέτει προσκόμματα στο πρόγραμμα δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου για το 2022.

Η Ελλάδα θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι οι αγορές να αξιολογήσουν τη νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, η οποία δεν αποκλείεται να είναι πιο επιθετική.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, έχει ήδη καλυφθεί σχεδόν το 70% τού στόχου των 10 δισ. ευρώ όσον αφορά το σύνολο των δανειακών αναγκών του 2022, τα ταμειακά διαθέσιμα διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα (κοντά στα 39 δισ. ευρώ), αναμένεται να εισρεύσουν 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE και 750 εκατ. ευρώ από τη δόση SMPs έως το τέλος του χρόνου, ενώ η πορεία των εσόδων παραμένει καλή.

Πλέον υπολείπονται 2 δισ. ευρώ για να πιαστεί ο στόχος των 12 δισ. ευρώ, ποσά που με τις παρούσες συνθήκες θα καλυφθούν μόνον εάν ο ΟΔΔΗΧ είναι διατεθειμένος να προσφέρει υψηλό επιτόκιο στους επενδυτές.

Και πλέον είναι προφανές πως οι χρηματοδοτικές συνθήκες διεθνώς θα μεταβληθούν και θα χειροτερεύσουν περισσότερο, όσο θα μειώνονται οι έκτακτες παρεμβάσεις στήριξης της ρευστότητας από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες διεθνώς.

Άνοδο 3% σημειώνει η απόδοση των ιταλικών δεκαετών ομολόγων στο 4,91% και στα υψηλότερα επίπεδα από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, με το spread να διαμορφώνεται στις 257 μονάδες βάσης.

Το δεκαετές ισπανικό ομόλογο ξεπερνά το 3,5% κινούμενο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2014. Το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο διαμορφώνεται στο 3,42% και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss