Στο Εδιμβούργο ο Βασιλιάς Κάρολος – Στις 16:30 μεταφορά της σορού της Ελισάβετ καθεδρικό St Giles

Στο Εδιμβούργο, έφτασε λίγο πριν τις 15:30 ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα.

Λίγο μετά την πρώτη του ομιλία προς τα μέλη της βουλής των Κοινοτήτων και της βουλής των Λόρδων, ο νέος Μονάρχης έφτασε στο Εδιμβρούργο όπου βρίσκεται για λαικό προσκήνημα το φέρτρο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο Κάρολος και η Καμίλα χαιρέτησαν το συγκεντρωμένο πλήθος και στην συνέχεια συναντήθηκαν με αξιωματούχους και εκπροσώπους της βασιλικής φρουράς.

Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος θα συνοδέψει το φέρετρο της Βασίλισσας από το παλάτι του Χόλιρουντ Χάουζ προς τον καθεδρικό ναό του St Giles.

Η ομιλία του Βασιλιά στο Κοινοβούλιο

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε σήμερα ότι είναι «αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά» το παράδειγμα που έθεσε η μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ, απευθυνόμενος στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού Κοινοβουλίου, το οποίο χαρακτήρισε «ολοζώντανο εργαλείο της δημοκρατίας μας».
Σε τελετή στο Γουεστμίνστερ Χολ, το παλαιότερο κτίριο στο κοινοβουλευτικό συγκρότημα, ο Κάρολος χρησιμοποίησε την ομιλία του προς την άνω και την κάτω Βουλή του βρετανικού Κοινοβουλίου για να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του και να δεσμευθεί να τηρήσει την αρχή της συνταγματικής κυβέρνησης.
«Αν και σε πολύ νεαρή ηλικία, η εκλιπούσα βασίλισσα δεσμεύθηκε να υπηρετεί τη χώρα και τον λαό της και να τηρεί τις πολύτιμες αρχές της συνταγματικής κυβέρνησης που είναι στην καρδιά του έθνους μας. Αυτή τη δέσμευση, την τήρησε με ανυπέρβλητη αφοσίωση», δήλωσε ο Κάρολος.
«Έθεσε ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και των συμβουλών σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά».

Η βασίλισσα πέθανε την Πέμπτη με τη χώρα να τελεί σε εθνικό πένθος και δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί να αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνη.
Στην τελετή στο Γουεστμίνστερ Χολ, κατά την οποία τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων υπέβαλαν τα συλλυπητήριά τους στον νέο βασιλιά, ο Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στο Κοινοβούλιο ως «ολοζώντανο εργαλείο της δημοκρατίας μας».
«Καθώς στέκομαι ενώπιων σας σήμερα, δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της Ιστορίας που μας περιβάλλει, και το οποίο μας θυμίζει τις ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτικές παραδόσεις, στις οποίες τα μέλη και των δύο σωμάτων έχετε αφοσιωθεί με τόσο μεγάλη προσωπική δέσμευση για το καλό όλων μας».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss