Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χαλκιδική – Κατολίσθηση βράχων στην Τορώνη

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει φέρει ήδη η κακοκαιρία στην περιοχή της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σιθωνίας, την ώρα που με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για περαιτέρω επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως μάλιστα μεταφέρει στο GRTimes ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, «υπάρχουν αρκετά ζητήματα, καθώς μεταξύ άλλων έχει σημειωθεί μία πτώση βράχων στο δίκτυο της Τορώνης στον δρόμο προς το Πόρτο Κουφό, όπου έχει ήδη σπεύσει συνεργείο της Περιφέρειας.
Όπως λέει επιπλέον, «υπάρχει ενημέρωση ότι έχει προκύψει ζήτημα και σε κάμπινγκ της περιοχής της Σιθωνίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή, ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώνεται και στην περιοχή του Πολυγύρου».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Στεργιάδη, «σημειώνονται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια της περιοχής της Σάρτης», με πληροφορίες από την Πυροσβεστική να αναφέρουν ότι το τηλέφωνο της Υπηρεσίας χτυπήσει τρεις φορές για τον παραπάνω λόγο.
Όπως εκτιμά ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, «η κακοκαιρία φαίνεται ότι θα συνεχίσει να κινείται στο ίδιο τέμπο μέχρι και το απόγευμα. Εμείς από πλευράς μας, είμαστε έτοιμοι με τα μηχανήματά μας, για να την αντιμετωπίσουμε».

Προβλήματα και στην Τορώνη

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι κλειστή από την βροχόπτωση είναι η πρώτη είσοδος της Τορώνης, μιας και τα ορμητικά νερά φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, πλημμυρίζοντας τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από και προς την Τορώνη.
Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί οδηγοί που φεύγουν από το χωριό να κάνουν σε αναστροφή και να επιχειρούν να ανέβουν στο κεντρικό από τους άλλους δύο διαθέσιμους δρόμους, χωρίς όμως να είναι γνωστή η κατάσταση τους αυτήν την ώρα.
Στην περιοχή της Τορώνης είχε αρχίσει να βρέχει καταρρακτωδώς από τις 05:30 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/8) και έπειτα από ένα μικρό «διάλειμμα», η νεροποντή συνεχίστηκε από τις 08:30. Μέχρι και αυτήν την ώρα, ωστόσο, η βροχή δεν έχει σταματήσει να πέφτει.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss