Στο μικροσκόπιο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου»

Θέμα χρόνου είναι να κληθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μάρτυρες που, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον Συνήγορο του Πολίτη, έπεσαν θύματα κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η «πυξίδα» για την έρευνα είναι οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη. Μέχρι στιγμής έχει καταθέσει ένας 19χρονος που καταγγέλλει συγκεκριμένο πρόσωπο (στέλεχος της ΜΚΟ) για ασελγείς πράξεις σε βάρος του σε ηλικία 15 ετών.
«Ο 19χρονος δεν περιέγραψε βιασμό. Προχώρησε όμως σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για ασελγείς πράξεις σε βάρος του και για κακοποιητικές συμπεριφορές. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα παιδιά (ή ενήλικες που την επίμαχη περίοδο ήταν παιδιά) που φέρονται να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Η έρευνα γίνεται για καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, υποσιτισμό, τιμωριτικές συμπεριφορές, κλειδώματα παιδιών μέσα σε δωμάτια. Η έρευνα μόλις ξεκίνησε και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η πιο σοβαρή πάντως από τις καταγγελίες είναι αυτή του 19χρονου, καθώς κάνει λόγο για ασελγείς πράξεις από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο επισκέπτεται τις δομές της ΜΚΟ σε όλη τη χώρα. Ο νεαρός περιέγραψε ότι ο άντρας αυτός έδειχνε να τον συμπαθεί ιδιαίτερα και του ζητούσε να τον συνοδεύει σε διάφορα ταξίδια που έκανε.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπήρχε και μία άλλη καταγγελία του παρελθόντος σε βάρος του ίδιου στελέχους της «Κιβωτού», η οποία είχε μείνει στα «συρτάρια» λόγω της άρνησης του φερόμενου ως θύματος να μιλήσει στις Αρχές. Πιθανότατα η καταγγελία αυτή να επανεξεταστεί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «πρόκειται για μία ευαίσθητη υπόθεση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα θύματα μιλούν πολύ δύσκολα για τον εφιάλτη που μπορεί να έχουν βιώσει».

Από την πλευρά της η «Κιβωτός του Κόσμου» ανακοίνωσε ότι «δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών, ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss