Στο προπονητικό επιτελείο των Μάβερικς ο Μάρκο Μίλιτς (pic)

Η πρόσκληση για τον Μάρκο Μίλιτς να ενταχθεί στο franchise των Ντάλας Μάβερικς του NBA για τα επόμενα δύο χρόνια είναι μια νέα απόδειξη του πόσο πολύ εκτιμά το σλοβενικό μπάσκετ ο σύλλογος του Τέξας. Από την άφιξη του Λούκα Ντόντσιτς στον σύλλογο, έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικοί δεσμοί μεταξύ του Ντάλας και της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης της Σλοβενίας, οι οποίοι θα είναι ακόμη πιο βαθύτεροι στο μέλλον. Ο Μίλιτς θα συνεχίσει να είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας.

“Είναι μεγάλη μου τιμή και έχω μεγάλο ενθουσιασμό που εντάσσομαι στην ομάδα των Ντάλας Μάβερικς. Είναι μια εξαιρετική ομάδα μπάσκετ με εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο με επικεφαλής τον Τζέισον Κιντ. Ο Λούκα Ντόντσιτς συνέδεσε το Ντάλας με την Εθνική Σλοβενίας με το χάρισμά του και θα είναι τιμή μου να καθίσω στον πάγκο της, να τον επευφημώ και να απολαύσω τις απίστευτες μπασκετικές παραστάσεις με τις οποίες μας εντυπωσιάζει ξανά και ξανά. Φυσικά, τα καλοκαίρια θα συνεχίσουν να είναι αφιερωμένα στην οικογένεια και την εθνική μας ομάδα’, είπε ο Μάρκο Μίλιτς κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας.

Ο Μάρκο Μίλιτς δεν είναι, φυσικά, ξένος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ο πρώτος Σλοβένος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε στο NBA. Το 1997, επιλέχθηκε από τη Φιλαδέλφια ως 34η επιλογή στο ντραφτ και είχε την ευκαιρία να παίξει με τη φανέλα του Φίνιξ. Είχε μια εξαιρετική καριέρα στην Ευρώπη. Στη Σλοβενία, εκτός από την ομάδα της γενέτειράς του Triglav Kranj, έπαιξε στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε Τουρκία (Φενέρμπαχτσε), Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης), Ιταλία (Μπολόνια, Ροζέτα, Πέζαρο, Κρεμόνα), Γαλλία (Ορλεάν), Ιράν και Κουβέιτ!

Τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικό μέλος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης της Σλοβενίας, όπου αρχικά είχε τον ρόλο του μέντορα στις εθνικές ομάδες μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών και σήμερα είναι μέλος του επιτελείου της Εθνικής Σλοβενίας. Είναι επίσης ο πρεσβευτής του ΝΒΑ junior, και της FIBA, που αποτελείται από μια επιτροπή παικτών με επικεφαλής έναν άλλο θρύλο του μπάσκετ του Ντάλας, τον Ντιρκ Νοβίτσκι.”

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss